Zeci de angajaţi ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Vaslui patrulează în permanenţă pe cei peste o sută de kilometri de dig care protejează cele 17 localităţi riverane râului Prut pe raza judeţului pentru a semnala problemele care apar în vederea luării măsurilor ce se impun. Mii de saci cu nisip şi sute de metri pătraţi de folii sunt pregătiţi pentru a se interveni acolo unde apar eventualele infiltraţii în digul de apărare.
"În momentul de faţă, nu ne mai temem de revărsarea râului Prut peste digul de protecţie, ţinând cont de prognozele anunţate de Direcţia de Ape Iaşi pe sectorul de râu care traversează judeţul Vaslui. În schimb, ar putea apărea pericolul de infiltraţii sau erodare în acest dig de apărare, în condiţiile în care apa staţionează mai mult de două săptămâni la un debit ridicat. Noi suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii, atât cu materiale, cât şi cu forţe de intervenţie", a declarat Sergiu Marian, subprefectul judeţului Vaslui.
Faţă de duminică, debitul râului Prut la intrarea în judeţul Vaslui a crescut luni cu 40 mc/s, ajungând la 580 mc/s. Unda maximă de viitură pe Prut, la Drânceni, se aşteaptă a fi peste aproximativ două zile, preconizându-se un debit de maxim 700 mc/s, faţă de 850 mc/s la cât este proiectat să reziste digul de protecţie din judeţul Vaslui.