Vaslui: Spitalul Tutova funcţionează din sponsorizări, iar Spitalul Negreşti şi-a externat pacienţii

Spitalul Orăşenesc Negreşti şi-a încetat definitiv activitatea, vineri, odată cu externarea tuturor pacienţilor, în timp ce Spitalul Tutova funcţionează în continuare din sponsorizări, ambele unităţi fiind cuprinse în lista celor 67 de spitale propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni.

Urmărește
11 afișări

Ultimii 20 de pacienţi ai Spitalului Orăşenesc Negreşti au fost externaţi vineri, pe propria lor răspundere, fără ca vreun bolnav să fi acceptat transferul la o altă unitate spitalicească din judeţ.

În consecinţă, conducerea spitalului a decis închiderea definitivă a unităţii şi trimiterea acasă a celor 120 de salariaţi, în condiţiile în care a refuzat să acceseze programul prin care unitatea se putea transforma în azil de bătrâni.

"Astăzi (n.r.-vineri) am închis tot, iar angajaţii au plecat acasă. A mai rămas doar o parte din personalul auxiliar pentru încheierea situaţiilor contabile şi pentru a păzi patrimoniul. Pentru aceşti salariaţi mi-a dat garanţia primarul oraşului că o să-i plătească de la 1 aprilie, deoarece noi nu mai primim finanţare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate de la această dată”, a declarat, vineri, directorul Spitalului Orăşenesc Negreşti, Claudiu Ionescu.

Cea de-a doua unitate spitalicească din judeţul Vaslui aflată pe lista celor 67 de spitale propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni, Spitalul de Cronici Tutova, îşi continuă activitatea şi după data de 1 aprilie tot ca unitate sanitară cu paturi.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în spitalul din Tutova mai sunt internaţi zece copii distrofici pentru care, până la această dată, nu au fost găsite soluţii pentru a fi externaţi sau transferaţi în vederea închiderii unităţii spitaliceşti.

"Am luat legătura cu alte direcţii de sănătate publică din ţară pentru a putea transfera şi aceşti ultimi zece copii. Acum, spitalul din Tutova îşi desfăşoară activitatea din sponsorizări de la o organizaţie neguvernamentală din străinătate, iar săptămâna viitoare sperăm să găsim soluţii şi pentru acei zece copii cu probleme, cărora nu le-am găsit locuri în spitalele din judeţul Vaslui”, a precizat directorul interimar al DSP Vaslui, Victor Popovici.

Spre deosebire de autorităţile din Negreşti, conducerea Spitalului Tutova a accesat programul "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoane vârstnice”. În privinţa personalului angajat în această unitate, o parte va lucra în cadrul viitorului azil de bătrâni, iar o parte va fi redistribuită la alte unităţi spitaliceşti din judeţ şi ţară, fiind vorba despre personalul sanitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici