Vaslui:Trei din cei patru copii cu probleme grave de la Spitalul Tutova, transferaţi la alte spitale

Trei din cei patru copii cu probleme medicale grave, care au mai rămas internaţi în Spitalul de Cronici Tutova şi după închiderea unităţii în 1 aprilie, au fost transferaţi, în cursul zilei de joi, în alte spitale din Bârlad şi Iaşi, ultimul copil urmând a fi preluat, vineri, în plasament maternal.

Urmărește
4 afișări

Rămaşi în ultima săptămână în îngrijirea unor voluntari de la o asociaţie nonguvernamentală din Statele Unite, trei copii internaţi în Spitalul Tutova, închis în 1 aprilie, au părăsit, joi, unitatea medicală vasluiană, fiind transferaţi cu ambulanţele în alte spitale.

Doi dintre ei, un băieţel, în vârstă de un an şi cinci luni diagnosticat cu epidermoliză buloasă, şi o fetiţă, în vârstă de doi ani şi jumătate, diagnosticată cu hidrocefalee, malnutriţie pe cord şi convulsii majore, au fost transferaţi spre îngrijire la Spitalul de Copii "Sfântul Nicolae" Bârlad.

Cel de-al trei copil, o fetiţă în vârstă de un an şi jumătate diagnosticată cu keilognatopalatoschitis (gură de lup), a fost transferată la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, unde va fi supus unei a treia intervenţii chirurgicale la gură.

"În momentul de faţă, mai avem în îngrijire doar un singur copil, un bebeluş în vârstă de opt luni, diagnosticat cu malformaţie vasculară. Fetiţa urmează să fie preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui în cursul zilei de vineri pentru a fi încredinţată în plasament familial unui asistent maternal profesionist", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX fostul director al Spitalului de Cronici Tutova, Delia Asoltanei.

Înainte de a fi închis în 1 aprilie, în Spitalul de Bolnavi Cronici Tutova erau internaţi 20 de copii cu probleme grave, aceştia fiind transferaţi, pe rând, către alte spitale sau preluaţi, spre îngrijire, de către propriii părinţi.

Spitalul de Bolnavi Cronici Tutova este una din cele 67 de unităţi spitaliceşti din ţară care au fost închise de la 1 aprilie în vederea transformării în cămine pentru bătrâni. De altfel, spitalul în cauză a accesat programul naţional "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoane vârstnice", 30 dintre foştii salariaţi fiind preluaţi de noua structură ce se va înfiinţa în următoarele trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici