Verificările la societatea Oil Terminal vor fi reluate luni

Verificările la societatea Oil Terminal din Portul Constanţa s-au încheiat, vineri seară, operaţiunea urmând să fie reluată la începutul săptămânii viitoare, a declarat directorul companiei Silviu Wagner, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
10 afișări

"Verificările pentru astăzi (n.r. - vineri) s-au încheiat, dar de luni va continua operaţiunea de strângere de date în vederea concluzionării situaţiei existente la această societate", a precizat Silviu Wagner.

Verificările la societatea Oil Terminal, la care au participat zeci de inspectori ai Gărzii Financiare, poliţişti şi jandarmi, au fost declanşate joi şi au continuat şi pe parcursul zilei de vineri, fiind vizate atât documuntele contabile ale firmei, cât şi stocurile de materii, brute şi finite, care fac domeniul de activitate al companiei.

Directorul Oil Terminal, Silviu Wagner, declara, joi, corespondentului MEDIAFAX că se bucură că are loc acest control pentru că astfel societatea va scăpa de acuzaţiile de corupţie.

"În sfârşit a venit şi la noi controlul, ca să putem scăpa de acuzaţiile de aşa-zisă fraudă fiscală. Ne bucură că avem ocazia să demonstrăm că nu suntem implicaţi în evaziune fiscală cu produse petroliere, aşa cum s-a vehiculat în ultima perioadă în mass-media, iar acest lucru se va dovedi în urma unui control făcut de organele statului. Sunt convins că acestea s-au autosesizat în urma acestor bârfe din presă şi bine au făcut, pentru că acum ne vom putea demonstra nevinovăţia", spunea Liviu Wagner.

Oil Terminal are activităţi de import export cu produse petroliere, brute sau finite, şi produse petrochimice, acţionarul majoritar al firmei fiind statul român, cu peste 59 la sută din acţiuni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul lunii februarie, că nicio vamă nu trebuie să rămână necontrolată, văzând ce s-a întâmplat până acum, şeful statului menţionând că Portul Constanţa trebuie să fie şi este o prioritate.

Tot atunci, şeful DNA, Daniel Morar, afirma că i se pare nefiresc sau nejustificat statistic faptul că într-o zonă în care este port nu există dosare penale, Portul Constanţa fiind o zonă cu potenţial criminologic, procurorul răspunzând unei întrebări privind o anchetă în acest loc.

Daniel Morar a susţinut că poate fi vorba de o pasivitate a procurorilor constănţeni, care ar trebui să aibă o activitate proactivă.

"Mie mi se pare oarecum nefiresc sau nejustificat statistic ca într-o zonă care cuprinde principalul port al ţării ş.a.m.d. ... unde avem Dunăre, să nu avem dosare, pentru că nu cred ca asta înseamnă că nu avem activitate infracţională", afirma Daniel Morar.

În 7 martie, la bilanţul Ministerului Public, preşedintele Traian Băsescu a spus din nou că ar vrea să vadă acţiuni la "vămile de interior", unde este "esenţa fraudei vamale", precum şi acţiuni în Vama Constanţa.

"Aş vrea să fac menţiunea legată de ultimele acţiuni cu privire la polţia de frontieră şi la vămile din frontieră - esenţa fraudei vamale este la vămile din teritoriu, acolo unde se stabileşte valoarea mărfurilor, cantitatea mărfii, accizele, tva. Aş vrea să văd acţiunea în vămile din interior, inclusiv în vama din Constanţa, care e de frontieră, dar nu trebuie omisă", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici