În fiecare an, studenţii au oportunitatea să experimenteze educaţia internaţională prin intermediul programului Erasmus. Iar în următorul an, bugetul european alocat proiectului creşte cu 35 de milioane de euro.
Motiv pentru care numărul studenţilor care vor beneficia de burse în 2022 va creşte cu 8000. Studenţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a avea şansa la bursă: să cunoască limba, să aibă rezultate bune în anul universitar precedent şi să prezinte o scrisoare de motivaţie.
Nicolae Ştefănuţă este cel care a asistat la negocierea bugetului pentru programul Erasmus. El îşi doreşte ca studenţii din România să aibă cât mai multe oportunităţi şi să evolueze din punct de vedere educaţional.
„Erasmus nu este suficient să fie o bursă care să ajute doar copiii de bani gata, adică dacă primesc 300-400 de euro şi tu nu ai mijloace, nu te descurci suficient cu acei bani
Şi atunci pentru mine e foarte important să le şi creştem individual aceste burse, aşa încât orice copil, orice tânâr, indiferent de situaţia materială de acasă să poată să meargă în ele” , a declarat Nicolae Ştefănuţă la Aleph News.
În anii 2016 şi 2020, între 6000 şi 85000 de studenţi plecau anual la studii în afară, însă anul acesta, din cauza contextului pandemic, numai 4600 de tineri au plecat în afară.