- Home
- Social
- (17.12.2021, 20:57)
- Ioana Reit
Veşti proaste pentru bolnavii de Alzheimer. Cel mai nou medicament împotriva bolii degenerative nu este aprobat în Europa
- Agenţia Europeană pentru Medicamente s-a pronunţat împotiva folosirii în UE a , celui mai nou medicament pentru boala Alzheimer în UE.
- Aducanumab nu pare a fi eficient în tratarea adulţilor cu simptome în stadiu incipient, a spus EMA.
- Organizaţiile caritabile implicate în tratarea Alzheimerului spun că sunt dezamăgiţi de decizie, deoarece mii de oameni au rămas fără opţiuni de tratament.
Urmărește
1044 afișări
Sursa foto: profimedia
Medicamentul, primul dezvoltat în ultimii 20 de ani a fost aprobat în mod controversat în SUA în luna iunie. Biogen, producătorul medicamentului, poate cere ca decizia EMA să fie reexaminată în următoarele două săptămâni
Agenţia Europeană pentru Medicamente şi-a bazat decizia pe două studii principale pe mai mult de 3.000 de pacienţi cu boala Alzheimer în stadiu incipient. Subiecţii au fost urmăriţi timp de 78 de săptămâni.
„Rezultatele principalelor studii au fost contradictorii şi nu au arătat în general că aducanumab a fost eficient în tratarea adulţilor cu boala Alzheimer în stadiu incipient”, a spus EMA.
„În plus, studiile nu au arătat că medicamentul este suficient de sigur, deoarece imaginile de la scanările creierului unor pacienţi au arătat anomalii care sugerează umflare sau sângerare, care ar putea provoca vătămări”, a adăugat acesta.
Estimările arată că în Europa aproape 8 milioane de persoane suferă de Alzheimer iar până în 2050 numărul acestora se va dubla.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: AUR depune proiectul de lege prin care solicită autorizarea în regim de urgenţă a medicamentelor utilizate în tratamentul COVID
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe