Vezi unde găseşti cea mai ieftină şi cea mai scumpă mâncare. Harta preţurilor la alimente

Publicat: 28 03. 2011, 08:27
Actualizat: 06 11. 2012, 21:06

Cele mai mici preţuri la mâncare se găsesc în pieţele din judeţele Argeş, Alba, Bacău, Covasna, Ialomiţa, în timp ce locuitorii din Bucureşti, Bihor, Vaslui şi Hunedoara cheltuie pentru aceleaşi produse de până la două ori mai mult. Statisticile Ministerului Agriculturii privind preţurile principalelor produse agricole şi alimentare din pieţe şi târguri arată că cei mai ieftini cartofi pot fi cumpăraţi în Covasna (1,8-3 lei pe kg) şi Bucureşti (2,5-3 lei pe kg), în timp ce cei mai scumpi se găsesc pe tarabele din Bihor, unde un kilogram costă 3,5 lei. În ultimele 12 luni, datele de la Institutul Naţional de Statistică arată că preţurile la cartofi au crescut cu aproape 50 %, producătorii dând vina pe condiţiile meteo neprielnice, pe reducerea numărului de cultivatori şi scăderea importurilor.

Citeşte mai multe despre preţurile la alimente pe www.gandul.info