- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.01.2020, 11:51)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Viaţa, privită prin ecranul telefonului. Focul de artificii de Revelion din Capitală, surprins pe zeci de mii de mobile | FOTO
Zeci de mii de oameni au fost sărbătorit trecerea dintre ani în Piaţa Constituţiei din Bucureşti şi cei mai mulţi au filmat focul de artificii. Dar de ce filmăm tot? Specialiştii sunt împărţiţi şi ei: poate fi vorba de nevoia de a fugi de realitatea sau la mijloc este evoluţia datorită tehnologiei.
Urmărește
321 afișări
Sindromul filmatului: Focul de artificii de Revelion, surprins pe zeci de mii de mobile
Una dintre imaginile prezentate chiar de către organizatori arată o mare de telefoane ridicate spre cer în timpul spectacolului de artificii. Asta înseamnă că cei care le ţineau ridicate priveau ce se petrece pe cer doar prin telefon.
Iar scena se repetă la orice eveniment public. Chiar şi momentele importante din familie sunt trăite de cele mai multe ori prin camera telefonului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințesa Kate împlinește astăzi 43 de ani. „Pentru cea mai incredibilă soție și mamă. Puterea de care ai dat dovadă în ultimul an a fost remarcabilă”
-
Ce spune ministrul Sănătăţii despre virusul HMPV: Infecţiile sunt în limite aşteptate, nu este nimic neobişnuit în China
-
Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
“Circuitele neuronale se formează utilizând excesiv vederea în detrimentul celorlalte simţuri, fapt ce reduce varietatea experienţelor. Reproducerea lumii virtuale în realitatea perceptibilă nu este o reuşită pentru că in viata internetului ai senzaţia că tu faci ce vrei, cum vrei, esti lider pe când în viaţa reală totul este interacţiune. În acest caz apar obstacole pentru că nu ai experienţa şi exerciţiul comunicării, negocierii”, a declarat psihologul Keren Rosner, pentru MEDIAFAX.
Aceasta consideră “fuga” în telefonul mobil ca fiind fuga de realitate. Într-o intervenţie anterioară pentru MEDIAFAX, psihologul spunea că oamenii au început să nu mai ştie să interacţioneze între ei, urmare a acestui comportament.
Nu mai puţin de 90.000 de oameni s-au aflat în noaptea dintre ani în Piaţa Constituţiei la Revelionul organizat de Primăria Bucureşti, iar mai bine de jumătate a surprins pe telefon momentul de la miezul nopţii.
Paradoxal, numărul celor care au distribuit ulterior imaginile cu focul de artificii în mediul online a fost destul redus.
Nu este exclus, aşa cum se întâmplă în multe cazuri, ca cei mai mulţi să nu mai revină niciodată asupra înregistrării sau să o şteargă în câteva zile pentru a face loc unei alte filmări.
Specialiştii sunt şi ei împărţiţi. Există opinii potrivit cărora ceea ce trăim înseamnă de fapt o altă formă de comunicare.
“Nu este o pierdere pentru noi, ci este ceva diferit faţă de ceea ce mulţi dintre noi am fost învăţaţi să avem. Suntem în acord cu ceea ce înseamnă dezvoltare şi evoluţie. Chiar dacă în momentul de faţă multe din studiile făcute vorbesc despre faptul că avem o comunicare sterilă, că oameniii se însingurează, eu nu sunt de acord cu acest aspect. În timp, ne vom da seama că dacă în cercul nostru de prieteni, atunci când nu exista o reţea de socializae erau poate în jur de 100 de oameni cu care interacţionam într-un an de zile, acum s-a lărgit foare mult sfera noastră de influenţă şi vorbim despre un alt tip de comunicare, nu neapărat o lipsire de emoţie atunci când vine vorba de sinceritate sau în a ne arăta viaţa aşa cum este ea”. a declarat psihologul Mirela Zivari, pentru MEDIAFAX.
"Pe de altă parte, când surprindem pe cameră momente din viaţa noastră vorbim despre nevoia de a fi văzuţi şi de a fi priviţi de ceilalţi. Este o nevoie atât de ancestrală în noi încât nu o putem nega. Este o nevoie la nivel inconştient extrem de puternică de a fi privit şi de a fi important”, a completat aceasta.
Citește pe alephnews.ro: MAE ucrainean: Ucraina este pregătită să înlocuiască Ungaria în UE și NATO
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
MApN are în plan contracte de achiziţie pentru 2025 de 8 miliarde euro: arme de asalt, 248 maşini de luptă a infanteriei, 150 transportoare Piranha, 2 nave de patrulare, revitalizarea a 6 aeronave C-130 Hercules
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Vlad Mardare s-a sinucis! Ce mesaj de adio tulburător a lăsat chiar pe Facebook, înainte să își ia viața
CANCAN.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe