- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.04.2023, 02:00)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vicepreşedinte Google, despre greşeala nr. 1 în carieră pe care trebuie să o eviţi la 20 de ani
La 20 de ani, greşelile la locul de muncă sunt un drept de trecere, dar unele gafe sunt mai dăunătoare decât altele. Una dintre cele mai „rele” şi cele mai frecvente greşeli de carieră pe care le poţi face la 20 de ani este „să te aştepţi ca lucrurile să se întâmple pur şi simplu”, potrivit CNBC.
Urmărește
2045 afișări
Sursa foto: Profimedia
Jenny Cheng, vicepreşedinte şi director general al Google Wallet, spune că una dintre cele mai „rele” şi cele mai frecvente greşeli de carieră pe care le poţi face la 20 de ani este „să te aştepţi ca lucrurile să se întâmple pur şi simplu pentru că le meriţi”.
Cheng, în vârstă de 50 de ani, a căzut în această capcană la începutul carierei sale. Ea a început să lucreze la Deloitte ca şi consultant senior la scurt timp după ce a absolvit Universitatea din California, Berkeley şi spune că şi-a petrecut o mare parte din primii 20 de ani luptându-se să se autopromoveze la locul de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
„Îmi amintesc că mă gândeam că voi fi promovată pentru că făceam o treabă atât de bună, dar cred că greşeala în acest caz este că nu am realizat că nu este vorba doar de merit”, îşi aminteşte ea.
Chiar dacă credeţi că aţi câştigat o promovare, o mărire de salariu sau un alt tip de recunoaştere, Cheng spune că trebuie, de asemenea, să fiţi clar şi vocal cu privire la ceea ce vă doriţi la locul de muncă.
„Căutaţi aceste oportunităţi şi apoi poziţionaţi-vă pentru ele. Ridicaţi mâna şi spuneţi: „Sunt interesat să fac asta””, explică ea. „Apoi, trebuie să îi faci responsabili pe managerii tăi să îţi ofere acele oportunităţi, verificând cu ei şi cerând actualizări”.
S-ar putea să vă simţiţi inconfortabil să cereţi lucruri la începutul carierei, dar să aveţi încrederea de a face acest lucru este „atât, atât de important”, adaugă Cheng. Dacă te aştepţi să primeşti o promovare sau o mărire de salariu fără să spui ce anume îţi doreşti, spune ea, „rişti să te plafonezi în carieră sau să îţi încetineşti progresul”.
De asemenea, este important să adopţi dorinţa de a învăţa şi de a eşua încă de la începutul carierei tale, astfel încât să poţi creşte şi să te îmbunătăţeşti continuu ca profesionist.
„Când am început să lucrez la Deloitte, unul dintre liderii seniori mi-a spus: „Jenny, doar pentru că sunt mai în vârstă şi am un titlu mai mare decât tine, nu înseamnă că ştiu mai multe decât tine””, spune Cheng. „A fost cu adevărat încurajator să aud asta, că nici măcar liderii de la vârf nu le ştiu pe toate, aşa că am putut să mă eliberez de presiunea de a face acelaşi lucru”.
Acum, Cheng se află la capătul de primire a unor astfel de comentarii. „La Google, oamenii vor presupune că, pentru că sunt vicepreşedinte, trebuie să ştiu totul”, spune ea. „Le reamintesc în mod constant oamenilor că nu ştiu totul, pentru că, dacă aş şti, slujba mea ar fi foarte, foarte plictisitoare - şi cine vrea asta?”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Agenţia Naţională pentru Locuinţe avertizează: există o tentativă de fraudare a clienţilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace