- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.06.2017, 19:58)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vicepreşedinte PSD: Evaluarea, ipocrită. Soarta guvernării, decisă de câţiva, total netransparent
Vicepreşedintele PSD Ionuţ Vulpescu a precizat, miercuri, că „evaluarea” care a dus la demiterea Guvernului Grindeanu a fost „arbitrară şi ipocrită”, reprezentând un „pretext”, el acuzând faptul că soarta guvernării şi a PSD a fost decisă total netransparent, de câţiva oameni.
Urmărește
3562 afișări
Vicepreşedinte PSD: Evaluarea, ipocrită. Soarta guvernării, decisă de câţiva, total netransparent (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
„Să fim oneşti cu noi: <<evaluarea>> a fost un pretext. (...) În cazul în care se impuneau schimbări în echipa guvernamentală, ele se puteau face fără umilirea unor oameni, acuzaţi de lipsă de performanţă după un simulacru de analiză, în care ei n-au fost ascultaţi. Acum ne pregătim intens pentru viitoarea <<evaluare>>, posibil la fel de arbitrară, la fel de ipocrită”, a scris Vulpescu pe Facebook.
„Suntem capabili să tragem vreo concluzie de pe urma acestei crize? Ce schimbăm în programul de guvernare? Cine decide schimbările? Cu cine le discută? Sunt lucruri care nu trebuie să fie doar apanajul câtorva oameni, care decid, total netransparent, soarta partidului, ca şi soarta guvernării, dar mai ales soarta românilor. Iar după asta ni se va cere iar să fim solidari cu partidul, că va fi bine. Va fi?”, a adăugat Vulpescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
El a menţionat că în şedinţa CExN de miercuri în care a fost validată lista miniştrilor Guvernului Tudose s-a făcut un apel repetat la solidaritate, dar a subliniat că solidaritatea nu este suficientă pentru a păstra unitatea PSD.
„Motivul acestui reînnoit apel la solidaritate este unul care devenise evident de ceva vreme: am dezvoltat şi noi în partid o periculoasă cultură a conflictului. (...) Câtă vreme organisme importante de conducere colectivă a partidului, în primul rând Biroul Permanent Naţional şi Consiliul Naţional, sunt ocolite, nu poate fi vorba de aşa ceva. Doar <<solidaritatea>> nu este suficientă pentru a păstra unitatea partidului. Este nevoie de dialog, de consultarea permanentă a bazei partidului, de luarea deciziilor împreună cu ea”, a arătat Vulpescu.
El a criticat politica actualei conduceri a PSD de a schimba miniştrii din 3 în 3 luni, apreciind că aşteptările create de PSD prin programul de guvernare au fost „iraţionale”.
„Schimbând din trei în trei luni miniştrii, de ani buni, aparatul de lucru al ministerelor este scăpat din mână. Nu poţi construi nimic, eşti singur! Nu poţi avea autoritate atunci când propriul tău partid te calcă în picioare, te umileşte, te face cu ou şi oţet, în loc să te ajute! Te lupţi şi cu partidul, care generează aşteptări iraţionale, te lupţi şi cu aparatul de lucru din minister, care nu mai recunoaşte autoritatea miniştrilor, fiindcă ştie că peste trei luni, sau peste şase luni, ministrul pleacă şi el nu păţeşte nimic”, a mai spus Vulpescu.
El a mai arătat că va prezenta public propria evaluare a activităţii sale la ministerului Culturii.
Ionuţ Vulpescu, apropiat al preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost ministru al Culturii în Guvernul Grindeanu dar, spre deosebire de cei mai mulţi colegi ai săi, el nu s-a mai regăsit pe acelaşi post şi în Guvernul Tudose. Ministrul propus la Cultură acum este Lucian Romaşcanu, fost om din piaţa media care a candidat anul trecut pe listele PSD Buzău pentru un loc de parlamentar.
Vulpescu a declarat, anterior demiterii Guvernului Grindeanu, că nu a semnat moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva propriului Guvern.
„Nu am semnat moţiunea de cenzură. Asta nu înseamnă că nu-mi voi face datoria faţă de partidul din care fac parte, deşi nu ard de nerăbdare să-mi dau un nemeritat vot de blam, ca o umilinţă publică. Trebuie să ieşim însă dintr-o criză absurdă, care ne-a făcut mult rău, atât PSD, ca partid, cât şi cetăţenilor. Cetăţeni cărora le suntem datori scuzele noastre”, a spus, la acel moment Vulpescu.
Totodată, Vulpescu nu a făcut cerere de retragere a demisiei după ce Guvernul fusese demis prin moţiune de cenzură, aşa cum au făcut 20 dintre colegii săi miniştri.
Citeşte şi: GALERIE FOTO Emil Boc, la volanul unei Dacii 1300 cu turişti din Polonia: Benzineşte, scânteieşte dar nu porneşte
Citeşte şi: Plângerea lui Ingrid Mocanu împotriva Laurei Codruţa Kovesi, trimisă de la Parchetul General la DNA
Citeşte şi: Corturi anticaniculă, dotate cu are condiţionat, apă şi asistenţă medicală, amplasate în Capitală
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe