- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.06.2017, 11:04)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vicepreşedintele BCR explică ce trebuie ştiut înainte de semnarea contractului de credit pentru casă
Atenţie la rata lunară! Aceasta trebuie calculată astfel încât să poată fi suportată şi în condiţiile reducerii salariului, iar valoarea locuinţei să nu prezinte riscul de a scădea foarte mult în timp, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dana Demetrian, vicepreşedinte BCR.
Urmărește
2184 afișări
Vicepreşedintele BCR explică ce trebuie ştiut înainte de semnarea contractului de credit pentru casă
Dana Demetrian, vicepreşedinte executiv retail şi private banking BCR, a explicat, pentru MEDIAFAX, la ce trebuie să se uite un potenţial clinet al băncii atunci când doreşte să obţină un credit imobiliar.
“Primul lucru la care trebuie să fie foarte atent este dacă rata pe care o va avea de plătit şi costul total al creditului este un cost pe care îl va putea suporta în condiţii de volatilitate a salariului. Dacă are 2000 de lei salariul şi poate să se încadreze, de exemplu, la o rată de 500 de lei. Dacă această rată poate fi susţinută şi în condiţiile în care salariul nu mai este de 2000 de lei, ci de 1500. Este primul lucru la care trebuie să-şi răspundă şi dacă merită să se expună. Bineînţeles că în calcul se iau veniturile familiei, dacă există un risc cumulative”, arată Dana Demetrian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Următorul lucru este să verifice dacă valoarea garanţiei la care vrea să se expună are un risc de scădere masiv sau nu. “De exemplu, dacă te duci în Militari şi îţi cumperi un apartament de trei camera, cu siguranţă valoarea apartamentului nu poate fi de 200.000 de euro, indiferent care este piaţa. Dacă te expui la o valoare de 200.000 de euro, te expui automat la un risc de scădere a garanţiei. Şi chiar dacă iei în calcul de la început că poate nu o să mai poţi plăti, dacă vrei să valorifici acea garanţie la un moment dat, atunci când vrei să te muţi, cu siguranţă banii pe care tu i-ai alocat acelei locuinţe nu mai au aceeaşi valoare. Trebuie să fi echilibrat atunci când îţi expui sursele proprii pentru o locuinţă să fi sigur că acea locuinţă este una stabilă din punct de vedere al valorii de piaţă”, detaliază vicepreşedintele BCR.
Iar, dacă au fost depăşite aceste două etape trebuie verificat să nu existe costuri suplimentare faţă de cele din prezentarea de ofertă.
“Dobânda fixă este un element de stabilitate foarte important pentru că în cinci ani este o perioadă în care se pot întâmpla multe şi poţi să-ţi asiguri o stabilitate în costul tău şi îţi poţi gestiona şi o volatilitate de salariu. Dacă le ai pe amândouă volatile este mai greu. De asemenea, este important să te asiguri că ai asigurarea de viaţă şi de locuinţă, dar şi una de evenimente neprevăzute, cum ar fi şomaj. O astfel de asigurare, care te costă câţiva lei pe lună, poţi să fi sigur că, dacă un an de zile nu ai salariu din diverse motive, banca îţi acoperă acel credit. Este un termen destul de mare ca să te poţi redresa. Iar pentru creditele de consum sunt doi ani de zile”, subliniază Dana Demetrian.
Citeşte şi: VIDEO Marian Godină distribuie imagini în care poliţistul lovit de Cristian Boureanu ripostează
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe