Vicepreşedintele CEDO a apreciat îmbunătăţirea condiţiile de detenţie din penitenciarele din România
Vicepreşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Josep Casadevall, a apreciat, sâmbătă, la întâlnirea cu subsecretarul de stat Petronel Dobrică, măsurile luate de MJ pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din penitenciare.
Vicepreşedintele CEDO a apreciat îmbunătăţirea condiţiile de detenţie din penitenciarele din România (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)
Subsecretarul de stat Petronel Dobrică s-a întâlnit, la sediul Ministerului Justiţiei (MJ), cu vicepreşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Josep Casadevall, şi cu grefierul Secţiei a III-a, Santiago Quesada.
În cadrul întâlnirii, vicepreşedintele CEDO a apreciat măsurile luate de Ministerul Justiţiei în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie, dar şi a condiţiilor de muncă a personalului din penitenciar.
"Aceste măsuri sunt incidente în problema cauzelor aflate pe rolul Curţii Europene", se arată într-un comunicat de presă al MJ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Subsecretarul de stat a arătat că una dintre cele mai importante măsuri de ordin legislativ pe care Ministerul Justiţiei le-a luat a fost punerea în dezbatere publică a proiectului de lege privind crearea, în cadrul instituţiei Avocatului Poporului, a unui mecanism naţional de prevenire a torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante în locurile de detenţie.
Prin crearea acestui mecanism se urmăreşte implementarea în dreptul intern a Protocolului opţional, adoptat la New York la 18 decembrie 2002, la Convenţia împotriva torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante, adoptată la New York la 10 decembrie 1984, a precizat MJ.
De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost subliniată importanţa viitorului Cod penal, a noului Cod de procedură penală, a Legii privind sancţiunile privative de libertate, a Legii privind sancţiunile non-privative de libertate şi a Legii probaţiunii.
Subsecretarul de stat a evidenţiat preocuparea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru situaţia minorilor din centrele de reeducare şi din penitenciarele pentru minori şi tineri, dar şi pentru alinierea condiţiilor de detenţie la standarde europene, ca dimensiuni ale respectării angajamentelor internaţionale ale României.
La întâlnire au mai participat Ioan Băla, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dorin Mureşan, directorul general adjunct al ANP, Irina Cambrea, director al Direcţiei Agent Guvernamental din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Ion Popescu, directorul Direcţiei Control Intern din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO