Video Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a verificat drumurile cu elicopterul: Pentru acest scop a fost cumpărat - VIDEO

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Cristian Darie, care marţi a verificat starea drumurilor judeţene şi perdelele forestiere la bordul unui elicopter, a spus, miercuri, că aparatul aparţine CJ, iar demersul a fost justificat, întrucât astfel a putut face o evaluare mai bună a situaţiei.

Urmărește
1385 afișări

Consiliul Judeţean Constanţa a trimis presei o înregistrare video de aproximativ nouă minute, în care vicepreşedintele Cristian Darie inspectează o parte din drumurile din judeţ, dar şi perdelele forestiere, la bordul unui elicopter pentru situaţii de urgenţă.

În filmuleţul respectiv, Darie a prezentat perdelele de protecţie de pe marginea drumurilor şi a spus că utilajele de deszăpezire şi-au făcut treaba, întrucât drumurile nu erau blocate.

"Se vor vedea primele perdele de protecţie a culturilor agricole. Acum se filmează perdeaua de protecţie, aici este o îmbinare fericită, perdeaua de protecţia a culturilor este şi o perdea de protecţie a drumului. Se vede că în dreptul perdelelor de protecţie drumul este mai puţin înzăpezit. (…) Pe DJ223 e o minunăţie de perdea, este ceva mai lată, se vede că a reţinut toată zăpada în pădure. Pe drumul dintre Medgidia şi Peştera este prima perdea înfiinţată în programul de protecţie a drumurilor judeţene, este pe 13 kilometri, se vede bine cum zăpada este oprită imediat după perdeaua de protecţie", spunea Cristian Darie, care apoi a remarcat că utilajele de deszăpezire îşi fac treaba: "Drumurile sunt pregătite. Se văd utilajele pe dreapta, e o freză care lucrează pentru a lăţi drumul".

Vicepreşedintele Cristian Darie a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că în perioada în care a survolat judeţul, elicopterul nu a fost solicitat pentru alte intervenţii şi că nu ar fi putut să facă o evaluare a situaţiei, dacă ar fi mers cu maşina.

"Este prima oară când am zburat cu acest elicopter. Am zburat când nu era solicitat pentru alte intervenţii, este scopul pentru care a şi fost achiziţionat, pentru situaţii de urgenţă, inclusiv prevenţia face parte din acţiunile de situaţii de urgenţă. Ieri (n.r. - marţi) am avut o zi de pauză cu viscolul şi a trebuit într-o oră, că atât am zburat cu elicopterul, o oră, am vrut să văd cu ochii mei cum se prezintă drumurile judeţene, unde sunt probleme, iar acolo unde sunt probleme am dat dispoziţie să se intervină mai viguros ca să încercăm astăzi (n.r. - miercuri) şi în noaptea asta să ţinem drumurile deschise. Dacă nu făceam o evaluare a situaţiei pe care nu aveam cum să o fac altfel, deplasându-mă cu maşina nu aş fi putut să fac ce am făcut într-o oră cu elicopterul", a afirmat Cristian Darie.

De asemenea, el a spus că, în urma zborului cu elicopterul, a constatat că în zonele unde există perdele forestiere nu a mai fost nevoie de deszăpezire şi că a făcut "o hartă a a drumurilor unde se înzăpezeşte cel mai mult".

"Am constatat că acolo unde am înfiinţat aceste perdele nu am mai avut nevoie de deszăpezire. Am făcut o hartă a drumurilor unde se înzăpezeşte cel mai mult, sunt cam 125 kilometri de drumuri care necesită perdele, din acestea am reuşit să înfiinţăm 35 de kilometri de perdele", a explicat Cristian Darie.

El a mai spus că elicopterul respectiv a fost cumpărat de către Consiliul Judeţean Constanţa în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră cu Bulgaria şi că acesta deserveşte atât judeţul Constanţa, cât şi judeţele din nordul Bulgariei.

Elicopterul, care a fost cumpărat în vara anului trecut, a costat 6 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici