Viceprimarul din Cogealac, reţinut în cazul scandalului din parcul eolian

Viceprimarul din Cogealac, Mihai Dore, implicat în scandalul din parcul eolian CEZ din localitate, a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravantă.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul din Cogealac, reţinut în cazul scandalului din parcul eolian

Viceprimarul din Cogealac, reţinut în cazul scandalului din parcul eolian (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

El va fi prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Tot vineri a fost reţinut de procurori şi fratele viceprimarului din Cogealac, Nicolae Dore, pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravantă, şi urmează să fie şi el prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Constanţa, la iniţiativa primarului din Cogealac, Cati Hristu, începând cu săptămâna 19-25 iulie viceprimarul Mihai Dore, fratele acestuia, Nicolae Dore şi alte persoane cercetate în acest caz au încercat, prin acţiuni violente şi în forţă, să îi determine pe angajaţii firmei CEZ România SRL şi pe partenerii acesteia să înceteze lucrările la instalarea unui parc eolian energetic în localitatea Cogealac, astfel încât o altă firmă, SC Eolica Dobrogea Five SRL Constanţa, agreată de Consiliul Local şi primar, să instaleze parcul eolian energetic.

La iniţiativa primarului, a viceprimarului şi a apropiaţilor sau rudelor acestora, în 26 iulie în faţa Primăriei Cogealac a fost organizat un "aşa-zis miting de protest", fără autorizarea sau înştiinţarea Poliţiei, la care au participat peste o sută de persoane.

Conform anchetatorilor, în faţa mulţimii adunate primarul a informat în mod tendenţios că firma CEZ nu are autorizaţie de construcţie legală.

Din probele administrate până acest moment procesual, au rezultat indicii că primarul a cooptat persoane şi din alte localităţi, cărora le-a oferit diferite sume de bani pentru a-l sprijini în demersul său ilicit de evacuare a firmei CEZ de la punctele de lucru din Cogealac. În faţa mulţimii adunate, primarul a informat în mod tendenţios opinia publică despre împrejurarea că firma CEZ nu are autorizaţie de construcţie legală, întrucât în opinia sa autorizaţia emisă de Consiliul Judeţean Constanţa, în temeiul dispoziţiilor Legii nr.50/1991, ar fi ilegală, deoarece nu a avut la bază şi avizul favorabil al primăriei sau Consiliului Local Cogealac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici