- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.09.2014, 16:35)
- Roxana Alexe , Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Viceprimarul Gabriel Pîrvu, în incompatibiliate, membrii CGMB amendaţi de ANI că nu l-au demis
Gabriel Pîrvu, ales joi viceprimar al Capitalei, a fost declarat incompatibil de instanţă în calitate de membru al CGMB, consilierii generali fiind amendaţi cu câte 2.000 de lei de ANI pentru că nu l-au demis, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANI, Horia Georgescu.
Urmărește
627 afișări
Viceprimarul Gabriel Pîrvu, în incompatibiliate, membrii CGMB amendaţi de ANI că nu l-au demis (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat în iulie 2013 că Gabriel Pîrvu a fost incompatibil în perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator - membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti.
Curtea de Apel Bucureşti a decis că Gabriel Pîrvu a fost în incompatibilitate, decizia devenind definitivă prin necontestare, la 26 martie 2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.
Citeşte şi:
PSD, PC şi PP-DD, noua majoritate din CGMB. Gabriel Pîrvu, exclus din PDL, a fost votat viceprimar
ANI a cerut, în 18 august, aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a consilierului general Gabriel Pîrvu, ca urmare a deciziei definitive.
Pentru că Gabriel Pîrvu nu a fost revocat de CGMB, toţi cei 51 de consilieri generali au fost amendaţi, în 2 septembrie, de ANI. Fiecare a primit amenda maximă de 2.000 de lei.
În cazul în care aceştia nu îl revocă din funcţie pe Pîrvu, ANI va sesiza organele de urmărire penală, a mai spus Horia Georgescu.
Consilierul general Gabriel Pîrvu, exclus din PDL, a fost ales joi, de noua majoritate formată în CGMB, din PSD, PC şi reprezentanţi ai PP-DD, în funcţia de viceprimar al Capitalei, după ce consiliul a luat act de demisia lui Marcel Nicolaescu (PNL).
Pentru alegerea sa au votat 27 de consilieri municipali din noua majoritate, în timp ce consilierii PDL şi PNL au părăsit sala de consiliu.
Înainte de începerea şedinţei de joi a CGMB, trei consilieri generali ai Capitalei printre care şi Gabriel Pîrvu au fost excluşi din PDL, "ca urmare a neparticipării lor repetate la şedinţele de grup".
Odată ales noul viceprimar, majoritatea controlată de PSD a fost consolidată prin validarea mandatelor a trei noi reprezentanţi ai acestui partid - Alexandru Mocioacă, Alexandrina Peter şi Lucia Stanoi, astfel că numărul consilierilor generali a ajuns la 54.
Mai mult, în baza unor adrese trimise de conducerea PP-DD, noua majoritate a aprobat şi încetarea mandatelor celor trei consilieri de la acest partid care au anunţat joi că devin independenţi - Richard Vicenţiu Radu (fost Ghiţă), Iulia Zorkoczy şi Horaţiu Panaitescu. În locul acestora, din partea PP-DD au fost validaţi consilieri Cătălin Zamfira, Florentin Gherghiceanu şi Cristina Livia Vasile, care au intrat în noua majoritate, alături de reprezentanţii PSD şi PC.
Astfel, noua majoritate din CGMB are 33 de consilieri şi este formată din reprezentanţii PSD şi PC (27 în total), la care se adaugă cei trei consilieri excluşi din PDL şi alţi trei proaspăt validaţi din partea PP-DD. În opoziţie sunt reprezentanţii PDL şi PNL, în total 21 de consilieri.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe