Viceprimarul Hunedoarei, trimis în judecată, spune că are încredere în justiţie şi că este nevinovat

Viceprimarul Hunedoarei, Dan Robert, trimis în judecată, alături de primarul oraşului, pentru încheierea nelegală a unor contracte de achiziţii, a declarat, vineri, că are încredere în justiţie şi că, în urma procesului, se va dovedi că este nevinovat.

Urmărește
5 afișări

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ovidiu Marius Hada -primar al municipiului Hunedoara, pentru zece infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, 16 infracţiuni de complicitate la infracţiunile de conflict de interese şi Nicolae Robert Dan - viceprimar al municipiului Hunedoara, pentru 22 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, 41 infracţiuni de complicitate la infracţiunile de conflict de interese.

Totodată, în dosar au fost deferiţi justiţiei şi Daniela Arieta Căpâlnă - şef serviciu buget finanţe-contabilitate în cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara, pentru 22 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, 41 infracţiuni de complicitate la infracţiunile de conflict de interese; Ioan Ţiplea - fost angajat la Primăria Municipiului Hunedoara, Compartimentul Achiziţii Publice, inspector de specialitate, în perioada 13 august 2008 - 13 februarie 2009, pentru 41 de infracţiuni de conflict de interese, 22 de infracţiuni de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, 12 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată; Gligor Hada - preşedinte al Asociaţiei Misionar Umanitare Maranatha Hunedoara, pentru complicitate la infracţiunea de conflict de interese, în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată.

"Nu îmi este frică de judecată, pentru că va scoate la lumină adevărul despre aceste achiziţii la care face referire comunicatul DNA. La finalul procesului o să vedeţi cine sunt vinovaţii", a declarat, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Robert Dan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat despre cele 63 de infracţiuni câte i se reţin în sarcină, dintre care 22 de abuz în serviciu şi 41 de complicitate la infracţiunile de conflict de interese, acesta a declarat că era vorba despre facturi pentru achiziţia de bunuri şi servicii.

"Sunt multe facturi de bunuri şi servicii, de la cumpărarea de ciment la achiziţionarea de şaibe, adică toate materialele de care este nevoie. Eu am semnat facturile de plată după ce au avut avizele necesare de la compartimentele de specialitate din Primărie. De unde să ştiu eu că este o problemă cu ele dacă cei care trebuiau să le verifice nu au făcut-o", a spus Robert Dan.

Acesta a adăugat că problema trebuie căutată la Biroul Achiziţii şi în circuitul documentelor din Primărie.

"Noi am descoperit nişte nereguli şi am sesizat Curtea de Conturi. Am descoperit nişte probleme şi am dispus, împreună cu domunul primar, un control intern care a scos la iveală faptele petrecute la Compartimentul Achiziţii. Urmare a acelui raport, am chemat Curtea de Conturi", a afirmat viceprimarul.

Acesta a adăugat că nu ştia că firmele de la care au fost făcute achiziţiile ar fi fost controlate de "Ţiplea de la achiziţii", în condiţiile în care angajatul Primăriei nu apărea cu numele la acţionariat.

Viceprimarul Hunedoarei a adăugat că reprezentanţii DNA nu sunt informaţi.

"În comunicatul lor scrie că s-a constituit Consiliul Local Hunedoara parte civilă cu suma de aproape 700.000 de lei. Ei bine, pot să vă dovedesc că nu a fost aşa. Aleşii locali au votat să devină parte civilă fără să fie stabilită o sumă, pentru că prejudiciul se poate stabili doar de instanţă, nu de către un procuror", a conchis Robert Dan.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Alba Iulia a înregistrat, vineri, dosarul în care primarul şi viceprimarul municipiului Hunedoara au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru ilegalităţi în contracte de achiziţii şi a stabilit primul termen de judecată în data de 17 martie.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa a înregistrat dosarul în care primarul din Hunedoara, Ovidiu Marius Hada, şi viceprimarul Nicolae Robert Dan, sunt trimişi în judecată de procurorii DNA - Serviciu Teritorial Alba Iulia.

Muntean a spus că primul termen de judecată în această cauză a fost stabilit în data de 17 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici