- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.10.2014, 18:30)
- Aurelia Alexa
Victimele şi martorii actelor de discriminare, consiliaţi juridic gratuit pe o platformă online
Victimele şi martorii actelor de discriminare pot fi consiliaţi juridic gratuit pe o platformă online, unde vor fi disponibile şi module interactive pentru crearea petiţiilor sau plângerilor adresate Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) sau instanţelor.
Urmărește
143 afișări
Victimele şi martorii actelor de discriminare, consiliaţi juridic gratuit pe o platformă online (Imagine: Shutterstock)
Prima platformă utilitară în domeniul antidiscriminării şi drepturilor omului din România, www.antidiscriminare.ro, va permite consilierea juridică anti-discriminare online şi gratuit, dar şi formularea plângerilor adresate CNCD, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) sau instanţelor de judecată.
Website-ul a fost lansat de Coaliţia anti-discriminare, din care fac parte Asociaţia Accept, ActiveWatch, APADOR-CH, Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice şi Centrul Filia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat miercuri, la lansarea platformei web, că România are o subraportare a cazurilor de discriminare, iar asistenţa acordată victimelor dicriminării este extrem de importantă.
El a precizat că, anual, CNCD primeşte aproximativ 900 de petiţii şi în circa jumătate dintre aceste cazuri se confirmă fapte de discriminare. De asemenea, instanţele solicită anual 4.000 - 5.000 de puncte de vedere de la instituţie, însă multe dintre aceste cazuri nu sunt de competenţa CNCD.
Asztalos a arătat că asistenţa juridică acordată de platforma online este extrem de importantă, subliniind că ar fi necesară elaborarea unui cod care să înglobeze toată legislaţia din domeniu, astfel putând fi eliminate multe bariere de care se lovesc cei care au competenţe să soluţioneze o problemă de acest fel. El a mai spus că plângerile sau petiţiile trebuie să îndeplinească anumite standarde pentru a nu fi respinse de către instanţă sau de către orice altă instituţie cu atribuţii în domeniu.
Preşedintele CNCD consideră că, pentru schimbarea mentalităţii, în programa concursurilor pentru ocuparea posturilor de funcţionari publici, în educaţie, sau pentru avansarea în grad, trebuie să fie introduse şi subiecte care ţin de discrminare.
Preşedintele ActiveWatch, Mircea Toma, a vorbit despre înapoierea României din punctul de vedere al acceptării diferenţelor dintre oameni. De exemplu, o cercetare demonstrează că intoleranţa faţă de gay în România este de două ori mai mare faţă de media Uniunii Europene.
"Este vorba de o populaţie care are nevoie să îşi schimbe profund mentalitatea", a spus Mircea Toma.
Website-ul antidiscriminare.ro are module informative cu privire la legislaţia românească în domeniu, instituţiile care implementează respectiva legislaţie, ştiri, evenimente şi acţiuni pentru respectarea drepturilor omului din România şi din lume.
În plus, website-ul antidiscriminare.ro va dispune de modulele interactive de creare a petiţiilor pentru respectarea drepturilor omului şi de consiliere juridică antidiscriminare. Acestea vor asigura victimelor discriminării sau persoanelor care vor să le vină în ajutor suportul necesar pentru raportarea situaţiilor de discriminare cu care se confruntă.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk: Am epuizat suma cumulativă a cunoștințelor umane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce faci atunci când nu te vede nimeni? Locuitorii din Utah au cele mai multe curiozități și se informează despre sex
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe