VIDEO | Cum se simt medicii militari la Suceava, după ce au preluat conducerea spitalului: ”Suntem plini de adrenalină, muncim de dimineaţa până seara târziu”

Noul director al Spitalului Suceava, colonelul Daniel Derioiu, a explicat, într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) că, alături de echipa sa, „munceşte de dimineaţa până seara târziu”, adăugând că se gândeşte în fiecare zi la familia sa.

Urmărește
1349 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Cum se simt medicii militari la Suceava, după ce au preluat conducerea spitalului: ”Suntem plini de adrenalină, muncim de dimineaţa până seara târziu”

VIDEO | Cum se simt medicii militari la Suceva, după ce au preluat conducerea spitalului: ”Suntem plini de adrenalină, muncim de dimineaţa până seara târziu”

Colonelul Daniel Derioiu, directorul Spitalului Judeţean Suceava, a declarat într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a MApN că doreşte ca în perioada în care este detaşat la Suceava să ajute populaţia să depăşească aceată perioadă.

„Am primit această veste şi ordinul de a mă deplasa în sprijinul populaţiei din Suceava şi cu emoţie şi cu dorinţa de a da tot ce e mai bun din mine şi din experienţa pe care am acumulat-o în aceste misiuni şi exerciţii în coaliţia nord-atlantică, pentru a ajuta populaţia locală, care este greu încercată şi pe semenii mei medici care au fost supuşi la încercări cumplite pe perioada aceasta” , a declarat col. Daniel Derioiu.

Acesta susţine că îl motivează dorinţa de a ajuta şi de a pune la dispoziţie toate cunoştinţele şi puterea sa de muncă.

„Rezistăm, deocamdată suntem bine, suntem plini de adrenalină, muncim de dimineaţa până seara târziu în aceste combinezoane de protecţie pe care le purtăm pentru a fi protejaţi în mediul contaminat. Urmează acum să intrăm în zona secţiilor care găzduiesc pacienţi contagioşi, să facem recunoaşteri pentru noi circuite epidemiologice, pentru a implementa aceste circuite în cursul zilei de astăzi. Din tura următoare dorim să facem ca acest spital să redevină funcţional, pentru că pacienţii şi sucevenii se uită la noi cu speranţă şi nu dorim să le amăgim aşteptările”, a precizat noul manager al Spitalului Judeţean Suceava.

Daniel Derioriu se gândeşte la familia sa în fiecare zi.

„Am lăsat acasă o familie minunată, o fiică şi pe soţia mea, care sper că sunt bine şi pe această cale le transmit cele mai bune gânduri şi dragostea mea imensă”, a mai precizat medicul militar.

Acesta face şi un apel către toţi colegii săi din sistemul sanitar, spunându-le să fie alături de pacienţi şi de populaţie. „Este un efort colectiv, un efort supraomenesc şi trebuie să avem conştiinţa împăcată că după ce trece această perioadă dificilă am făcut tot ce am putut, tot ce ne-a stat în putere şi toate cunoştinţele noastre şi am salvat cât mai multe vieţi şi am redus suferinţa cât mai multor concetăţeni de-ai noştri”, a explicat col. Daniel Derioiu.

Daniel Derioriu era, înaintea detaşării la Suceava, director medical la Spitalul Militar Braşov. Acesta a intrat în armată în 1993, iar in 1999 a absolvit Institutul Medico-Militar Bucureşti. Medicul are specializări în China şi a fost plecat de două ori în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan. În 2019 a participat la cel mai mare exerciţiu de medicină militară organizat de NATO - Vigorous Warior 2019, unde a condus un spital militar militar ROL3.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici