- Home
- Social
- (28.08.2022, 15:05)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Două clădiri de aproape 100 de metri au fost demolate în India pentru că au încălcat normele de construcţie. Procesul a durat 12 ani
- Două turnuri din India au fost dărâmate duminică în cadrul unei demolări controlate, după ce instanţa supremă a ţării le-a declarat ilegale pentru că au încălcat normele de construcţie, au declarat oficialii.
- Acestea au devenit cele mai înalte structuri din India care au fost rase de pe faţa pământului.
Urmărește
1918 afișări
Sursa foto: AP
Peste 1.500 de familii şi-au evacuat apartamentele din zonă cu mai bine de şapte ore înainte ca turnurile înalte de aproape 100 de metri să se prăbuşească. Turnurile de 32 de etaje, respectiv 29 de etaje, care erau construite de o companie privată, la periferia New Delhi, nu erau încă ocupate, potrivit AP.
"În mare parte, totul este în regulă", a declarat Ritu Maheshwari, un administrator guvernamental, după demolare. "S-a întâmplat aşa cum era de aşteptat".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Demolarea a fost finalizată în câteva secunde, dar a avut loc după o bătălie în instanţă de 12 ani între locuitorii din zonă şi constructorul Supertech Limited.
— The Jamia Times (@thejamiatimes) August 28, 2022
Demolarea a avut loc după ce Curtea Supremă a constatat că constructorul, în complicitate cu oficiali guvernamentali, a încălcat legile care interzic construcţia la o anumită distanţă faţă de clădirile din apropiere.
Curtea Supremă a declarat că, de asemenea, construcţia celor două turnuri a fost ilegală, deoarece constructorul nu a primit acordul obligatoriu din partea altor proprietari de apartamente din zonă.
Rezidenţii sunt aşteptaţi să se întoarcă în zonă duminică seara, după ce experţii vor examina impactul demolării. Unele apartamente sunt situate la doar nouă metri de locul exploziei, iar distanţa de siguranţă necesară este de 20 de metri.
"Ar intra în primele cinci demolări din lume în ceea ce priveşte înălţimea, volumul, oţelul şi etanşeitatea structurii", a declarat Utkarsh Mehta, partener la Edifice Engineering, care a dărâmat clădirea în colaborare cu Jet Demolition din Africa de Sud, la un cost de 180 de milioane de rupii (2,25 milioane de dolari).
Cea mai înaltă clădire demolată în lume cu ajutorul explozibililor până în prezent a avut 165 de metri înălţime şi a avut loc la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, la 27 noiembrie 2020, potrivit Guinness World Records.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe