- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.05.2017, 10:18)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO PROTESTELE continuă la Finanţe şi în sistemul vamal, pentru a treia zi consecutiv/ Sindicaliştii se întâlnesc cu Ministrul Finanţelor
Angajaţii din finanţe protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în Craiova, Iaşi, Timişoara, Galaţi şi Braşov, urmând să se alăture angajaţi din alte judeţe, pe fondul nemulţumirii legate de proiectul legii salarizării, potrivit unui comunicat al Sed Lex.
Urmărește
1565 afișări
PROTESTELE angajaţilor de la Finanţe protestează, pentru a treia zi consecutiv, în ţară
Aproape 17.000 de angajaţi din finanţe protestează, miercuri, în ţară, din cauza legii salarizării
17.000 de salariaţi din finanţe protestează, miercuri, în faţa instituţiilor, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării, în contextul în care liderii de sindicat se întâlnesc, la ora scrierii acestei ştiri, cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, potrivit Sed Lex.
La discuţiile cu lidierii de sindicat care au loc la sediul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), ministrul Ştefan a venit îmrepună cu preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, potrivit unui comunicat al Sed Lex.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
„29.000 de salariaţi din cadrul sistemului instituţional MFP-ANAF aşteaptă rezultatul discuţiilor dintre ministrul finanţelor publice, preşedintele ANAF şi liderii de sindicat din teritoriu”, se arată în comunicatul transmis de Sed Lex.
Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat, miercuri, că a propus MFP un amendament la proiectul Legii salarizării care prevede că, dacă nu pot fi mărite salariile angajaţilor din unităţile teritoriale, atunci nivelul acestora să rămână la limita actuală.
„În momentul de faţă lucrurile intră pe făgaşul normal. Mai avem nişte situaţii izolate la Brăila, Constanţa şi Hunedoara. (...) Sperăm să aducem lucrurile pe făgaşul normal şi activitatea instituţiilor afectate ieri de aceste proteste să se reia în condiţii normale”, a declarat preşedintele ANAF.
Ministrul Finanţelor se întâlneşte cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe
O delegaţie a liderilor Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe se va întâlni miercuri, la ora 14.00 cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, pentru a discuta nemulţumirile membrilor de sindicat legate de proiectul legii salarizării.
Începând cu orele 14,00, la sediul Ministerului Finanţelor Publice, pe fondul protestelor declanşate la nivel naţional de angajaţii sistemului instituţional al MFP nemulţumiţi de proiectul legii salarizării, are loc întâlnirea liderilor de sindicat din administraţiile finanţelor publice din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Bucureşti, Călăraşi, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Constanta, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, cu ministrul finanţelor publice,Viorel Ştefan, se anunţă într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe.
Delegaţia liderilor de sindicat este condusă de Vasile Marica – preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe.
Sindicaliştii de la Finanţe din Arad, Sibiu şi Mureş, în grevă spontană
Angajaţii din cadrul Administraţiilor Finanţelor Publice din Arad, Sibiu şi Mureş au intrat, miercuri, în grevă spontană, aceasta fiind a treia zi consecutivă de proteste, salariaţii oprind lucrul, nemulţumiţi de proiectul Legii Salarizării, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Greva spontană în cadrul Fiscului din Arad continuă şi miercuri, după ce, iniţial, angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice au lucrat cu publicul timp de trei ore.
Toţi contribuablilii care au venit la Finanţe, în Arad, au fost serviţi până la epuizarea rândului. Conform unor informaţii, numărul celor se aflau la ghişee era mic, pentru că exista bănuiala că greva va continua şi miercuri.
Nemulţumirile vizează legea salarizării, despre care sindicaliştii spun că îi nedreptăţeşte.
Toţi cei 450 de angjaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Arad şi ai Serviciilor Fiscale din judeţul Arad au oprit, în jurul orei 12.00, orădeni se află miercuri la Bucureşti pentru întâlniri pe marginea proiectului Legii Salarizării, cu premierul Sorin Grindeanu.
„Miercuri la Bucureşti are loc o întânire cu ministru Finanţelor a delegaţiei sindicaliştilor şi vedem ce ni se promite, ce se negociază, ce se poate obţine, sperăm să ne bage cineva în seamă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, liderul de sindicat din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Arad, Ioan Trifa, care a spus că este la Bucureşti.
Angajaţii protestează pe coridoarele instituţiei, iar unii au ieşit şi în faţa clădirii. Pe poarta instiţiei a fost a amplasat un afiş cu mesajul „Grevă spontană”.
Proteste sunt şi la Serviciile Fiscale din localiţăţile Lipova, Chişineu-Criş, Sebiş. Ineu şi Săvârşin.
Angajaţii Administraţiei Finanţelor Publice din Sibiu au întrerupt şi ei programul de lucru cu publicul miercuri, în jurul orei 11.30, şi au ieşit în faţa instituţiei.
Potrivit liderului de sindicat, Dan Bucur, circa 60 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice Sibiu protestează pentru a treia zi la rând. Aceştia au oprit lucrul şi au ieşit în faţa instituţiei.
Oamenii spun că sunt nemulţumiţi de proiectul Legii Salarizării.
„Avem aceleşai nemulţumiri legate de salarizare. Sperăm că vom fi luaţi în seamă şi că lucrurile vor reveni la normal”, a declarat Dan Bucur, liderul de sindicat al angajaţilor de la Fisc.
Deocamdată, activitatea nu este blocată la Finanţele din Sibiu, iar contribuabilii pot să îşi rezolve problemele pentru care au venit, miercuri, la această instituţie. Fiecare birou asigură câte un angajat care să menţină instituţia funcţională.
Angajaţii Administraţiei Finanţelor Publice Târgu-Mureş protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în număr mai mare decât luni şi marţi, însă lucrează şi astăzi prin rotaţie, pentru a nu paraliza de tot activitatea.
Preşedintele Sindicatului Finanţe Mureş, Sebastian Sfîriac, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că angajaţii sunt nemulţumiţi de grilele de salarizare prevăzute în legea funcţionarilor publici.
„La protest participă mai mulţi angajaţi decât în zilele precedente. Ce pot să vă spun este că noi, liderii, suntem astăzi la Bucureşti şi e vorba de un protest spontan. Oamenii nu au mai putut fi minţiţi şi ţinuţi la lucru. Totuşi, angajaţii îşi desfăşoară sarcinile de serviciu şi sunt în protest prin rotaţie. Principala nemulţumire este legată de grilele de salarizare prevăzute în această lege a funcţionarilor publici. Nemulţumirea se manifestă, mai degrabă, pentru faptul că există multe categorii de persoane, cu tot respectul faţă de colegii din alte ministere, care au coeficient de salarizare mult mai mare decât noi. Este o diferenţă extrem de mare între salarizarea unităţilor fiscale din ţară, din teritoriu, faţă de sediile centrale ale ANAF şi ale Ministerului Finanţelor”, a spus Sebastian Sfîriac.
Salariaţii sistemului vamal din România continuă şi ei protestele, miercuri, alături de colegii din cadrul direcţiilor regionale ale finanţelor publice, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării.
A treia zi de proteste consecutiv
„Ne cerem scuze contribuabililor pentru situaţia neplăcută din cadrul administraţiilor judeţene ale finanţelor publice”, se precizează în comunicatul emis.
Angajaţii sunt nemulţumiţi de actualul proiect al legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, care duce la tăieri de salarii.
Miercuri, liderii sindicatelor din finanţele publice se întâlnesc ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, fiind posibilă şi o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu şi cu preşedintele ANAF, Bogdan Stan.
Salariaţii sistemului vamal protestează alături de cei direcţiile regionale ale finanţelor publice
Salariaţii sistemului vamal din România continuă şi astăzi protestele alături de colegii din cadrul direcţiilor regionale ale finanţelor publice, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării.
Salariaţii sistemului vamal din România continuă protestele alături de colegii din cadrul direcţiilor regionale ale finanţelor publice, care protestează pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi fiind de proiectul legii salarizării, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional Vamal Unirea, afiliat SED LEX.
Preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, le-a solicitat marţi directorilor din direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, în cadrul unei videoconferinţe, să asigure o bună funcţionare a activităţii instituţiei în relaţia cu contribuabilii, pe fondul protestului din ultimele zile.
Aproximativ 15.000 de salariaţi ai sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice din regiunile Craiova, Iaşi, Timişoara, Galaţi, Braşov, Cluj şi Ploieşti au protestat, marţi şi aproape 22.000 de angajaţi din finanţe au protestat au protestat, luni, în ţară, 1.000 de oameni protestând în Bucureşti, în faţa Ministerului Finanţelor Publice.
Citeşte şi: PROTESTELE angajaţilor de la Finanţe continuă în ţară: Aproape 15.000 de oameni îşi exprimă nemulţumirea privind legea salarizării/ Sindicalist: Unii aşteaptă întâlnirea de mâine pe care o avem cu ministrul Finanţelor şi pe cea cu premierul
Citeşte şi: PROTESTELE angajaţilor de la Finanţe continuă în ţară: Aproape 15.000 de oameni îşi exprimă nemulţumirea privind legea salarizării/ Sindicalist: Unii aşteaptă întâlnirea de mâine pe care o avem cu ministrul Finanţelor şi pe cea cu premierul
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe