Bărbatul din Teleorman scrie pe Facebook că era, miercuri, pe o stradă din Alexandria cu maşina când a observat o femeie care dansa pe mijlocul drumului, iar când maşinile se apropiau, aceasta pur şi simplu sărea în faţa lor.
Teleormăneanul spune că femeia părea să fie într-o criză şi s-a temut atât pentru siguranţa ei, cât şi pentru cea a şoferilor. În consecinţă, bărbatul a sunat la numărul unic de urgenţă 112.
„Am sunat la 112 să le spun că pe strada Cuza Vodă din Alexandria e o femeie care se aruncă în faţa maşinilor. Am fost transferat către un domn poliţist care m-a întrebat de ce nu am oprit maşina să o conving eu pe doamna aceea cu probleme să părăsească carosabilul. I-am spus că nu e asta treaba mea, ci a Poliţiei. Apoi a ridicat tonul, mi-a spus că nu e treaba dânsului să consilieze persoane cu probleme psihice. M-am enervat şi l-am întrebat cum se numeşte. A refuzat să răspundă, apoi mi-a spus . Da. Poliţistul de la 112 mi-a spus şi a închis.
Bărbatul a mers joi la Poliţie şi a cerut înregistrarea conversaţiei sale cu poliţistul.
Poliţia Teleorman susţine, însă, cu totul altceva.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Dana Păşu, poliţistul de la 112 nu ar fi folosit acel apelativ, ci ar fi spus, de fapt, „OK”.
Mai mult, apelul a fost direcţionat către Poliţia Municipală Alexandria, iar comisarul şef Iulian Orbeşteanu a ascultat personal convorbirea şi spune că apelativul nu a fost folosit în discuţia telefonică.
„Apelul a fost direcţionat către Poliţia Alexandria, iar domnul Iulian Orbeşteanu a ascultat convorbirea, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public, si spune că apelativul nu a fost folosit. De fapt, poliţistul i-a spus cetăţeanului