Video VIDEO Români nemulţumiţi de condiţiile de cazare din carantină. Conducerea unităţii hoteliere: Unii oameni, în loc să aprecieze efortul, aruncă cu lături în cei puţini

  • Unii românii care au venit din zonele afectate de coronavirus sunt nemulţumiţi de condiţiile din spatiile de carantină
  • Câţiva spun că mâncarea ar fi groaznică şi nimeni nu vrea să le cumpere mâncare nici pe bani
  • Nemulţumiţi şi că nu le-a fost aruncat gunoiul, oamenii au iesit din camere să filmeze
  • Reprezentanţii unităţii hoteliere arată că au livrat peste 11.000 de porţii de mâncare şi resping acuzaţiile
Urmărește
15912 afișări

Câţiva români întorşi din zonele de focar şi carantinaţi la hotelurile din Mamaia acuză, într-o înregistrare video, că nu au parte de condiţii corespunzătoare şi se plâng că gunoiul nu le este ridicat din faţa camerei.

Oamenii spun că nici până acum, autorităţile sanitare nu le-au comunicat rezultatele testelor.

“Am venit pe 21, am ajuns la aeroport în Constanţa. Ne-au făcut nişte teste şi după ne-au cazat la Constanţa, la hotel. Nu avem de atunci nicio informaţie, nici cum suntem, nici cum au ieşit testele. Mâncarea nu o mănâncă nici porcii, haideţi să va arătăm mâncarea. Dacă asta e mâncare. Au mai mult de 48 de ore cartofii. Cerem să ni se ia si nouă ceva de la magazin şi ne tot mint de vreo 4-5 zile, vine Crucea roşie, vine..Nu se ia nici o atitudine. Vorbim cu cei care lucrează aici, ne ignoră total. Deşeuri pe hol nu mai spun, uitaţi ce este. Aici ne îmbolnavim cu toţii, nu de coronavirus. Mai sunt şi copii mici care sunt cazaţi aici la hotel. Aici o să ne îmbolnavim ori cu capul ori de jegul care e pe holuri, spune un român aflat în carantină”, povesteşte unul dintre ei.

Pe imagini se poate observa cum bărbatul, deşi aflat în carantină, iese din cameră pe hol, alături de mai multe alte persoane, pentru a filma şi a se plânge de condiţiile de cazare.

Pe de altă parte, reprezentanţii unităţii hoteliere precizează că, în primul rând, trebuie să se înţeleagă că hotelul este acum o locaţie de carantină, nu există "room service", nu se fac livrări "take away" de genul pizza şi shaorme, nu se fac livrări de bunuri de către firme şi nu se face shopping pentru oameni.

“Cel mai important lucru de înţeles este că oamenii nu au voie să iasă din camere. Persoanele care ies din camere nu riscă doar pentru ei şi familia lor, ci îi pun în pericol pe toti ceilalţi, însă cel mai mult pe cei câţiva, puţini, care-i servesc zi de zi. În cadrul complexului hotelier s-a creat în primul rând un circuit de primire al persoanelor care sunt nevoite să intre în carantină si s-au creat circuite distincte cu privire la servirea mesei, livrarea produselor de igienă personală şi a materialelor de curăţenie, cât şi pentru schimbarea lenjeriei şi preluarea gunoiului”, precizează conducerea hotelului Flora Mamaia, pentru MEDIAFAX.

Reprezentanţii unităţii hoteliere arată că livrează oamenilor 3 mese pe zi, la preţul de 12.8 euro plus TVA.

“TREI mese, la peste 400 de persoane, iar persoanele care duc pe cele 9 etaje sunt doar în număr de 4. Ar fi de dorit că aceste persoane să fie ajutate, munca lor să fie apreciată, riscul pe care şi l-a asumat fiecare, să fie şi el înţeles, apreciat, recunoscut, nu neapărat prin aplauze, dar prin înţelegerea tacită a perioadei prin care trecem. Până astăzi s-au livrat exact 3691 de zile/persoană/masă, adică 11480 de porţii de mic depun, prânz şi cină. Vă asigur că din punct de vedere al numărului de calorii stăm foarte bine, iar calitatea meselor este şi poate fi verificată oricând de către oamenii DSP, firma de catering păstrează mostre şi poze. Unii oameni (f puţini, e drept), în loc să aprecieze efortul, aruncă cu lături în cei, puţini, care acceptă să-i servească”, potrivit sursei citate.

Potrivit acestora, masa este pregătită în altă parte, livrată în două tranşe, tocmai pentru a nu se răci complet, apoi descărcată la parter, aranjată şi pusă în pungi de 12 oameni dar livrată pe cele 9 etaje doar de cele 4 persoane care au acces. “De fiecare dată durează cam 2 ore livrarea mesei. Da, este posibil ca masa să nu mai fie chiar caldă în aceste condiţii şi orice discuţie inutilă la o cameră conduce la răcirea mesei cu atât mai mult pentru ceilalţi. Lenjeria, prosoapele sunt curate la sosire şi sunt schimbate la fiecare 7 zile”, mai arată conducerea hotelului.

Aceştia mai precizează că hotelul nu a încasat şi nu a primit absolut nimic din cele care trebuiau asigurate şi confirmate de cei în drept ca fiind conforme, adică măşti şi mănuşi de unică folosinţă, combinezoane, dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe şi au organizat totul, singuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici