Video VIDEO Ucraina a prezentat cea mai mare dronă FPV, Hornet Queen
- Cea mai mare dronă FPV din Ucraina, Hornet Queen (Regina Viespe), a fost dezvăluită.
- Ea poate fi folosită ca lansator de bombe, kamikaze, puitor de mine, sau navă-mamă pentru controlul altor drone mai mici, arată defence.ua.
Comunitatea Wild Hornets a arătat în detaliu noua lor dezvoltare, care poate fi numită pe bună dreptate cea mai mare dronă FPV ucraineană. Vehiculul aerian fără pilot de tip copter este deja folosit pe câmpurile de luptă.
Această dronă a fost dezvoltată la cererea depusă la începutul anului 2024 de comandantul batalionului K-2 Kyril Veres (Brigada 54 Mecanizată) pentru a crea un bombardier FPV relativ ieftin şi accesibil.
Rezultatul s-a dovedit a fi mult mai interesant, după cum arată specificaţiile dronei. După cum a remarcat constructorul, Hornet Queen are o greutate la decolare de 18 kg şi poate ridica până la 9,5 kilograme de marfă, făcându-l un atu util pentru logistică, pe lângă scopul său iniţial de lansator de bombe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
De asemenea, drona poate fi folosită pentru minarea de la distanţă. Ca să nu mai vorbim că această capacitate mare de sarcină utilă poate susţine o baterie mai puternică, extinzându-şi rezistenţa şi raza operaţională, permiţând astfel dronei să meargă mai adânc dincolo de liniile inamice pentru lovituri kamikaze asupra unor ţinte valoroase ascunse în spatele poziţiilor ruseşti.
Dar mai există un rol interesant pe care Regina Viespe îl poate îndeplini - transportator de drone sau aşa-numita navă-mamă. Prin livrarea dronelor FPV mai mici într-o locaţie ţintă şi eliberarea lor în aer, o astfel de navă-mamă poate creşte semnificativ raza lor de acţiune.
Peste o sută de drone au fost produse şi livrate Forţelor de Apărare ale Ucrainei, alte o sută fiind în curs de desfăşurare: „Trei luni de muncă, sute de teste, două duzini de prototipuri rupte şi apoi, lansarea lotului de pre-serie. Urmate de teste de luptă reuşite pe linia frontului şi începerea producţiei în masă ... Mai mult de o sută de Queen Hornet lucrează deja în prima linie. De asemenea, avem la fel de multe pe linia de asamblare. Cu fiecare lună care trece, vor exista mai multe astfel de drone", a precizat producătorul Wild Hornets.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump