Viitorii profesori vor trebui să urmeze o perioadă de stagiu

Proiectul privind învăţământul preuniversitar prevede ca după absolvirea facultăţii, cei care vor să devină profesori, să facă minimum doi ani de stagiatură, timp în care pot afla dacă au sau nu vocaţie de dascăl, a declarat, joi, Anişoara Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Urmărește
5 afișări
Imaginea articolului Viitorii profesori vor trebui să urmeze o perioadă de stagiu

Viitorii profesori vor trebui să urmeze o perioadă de stagiu

"Stagiatura poate dura minimum doi ani, dar nu mai mult de cinci. La sfârşitul stagiului, candidatul va primi şi o recomandare privind aptitudinile de dascăl. Astfel o persoană poate afla că nu este potivită pentru cariera de profesor", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).

Proiectul de lege mai prevede că după stagiatură, profesorul se poate înscrie la concursul de definitivat, acesta putând fi susţinut de trei ori în cinci ani. Ulterior, profesorul definitiv se poate înscrie la concursul de titularizare, care va fi organizat, potrivit proiectului de act normativ, de către fiecare unitate de învăţământ, a mai spus Anişoara Ştefănescu.

Profesorul definitiv titular va fi angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, iar profesorul definitiv asociat pe prioadă determinată, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Comisii ale experţilor MECT şi ale sindicaliştilor din învăţământ s-au întâlnit, la Sinaia, pentru definitivarea proiectelor de lege privind învăţământul universitar şi preuniversitar, precum şi statutul cadrelor didactice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici