- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vijelie şi ploi abundente, în mai multe zone din ţară
Ploiele abundente şi vântul deosebit de puternic au perturbat traficul rutier şi feroviar, au afectat alimentarea cu energie electrică şi au avariat mai multe locuinţe şi autoturisme, în mai multe zone ale ţării, începând cu după-amiaza zilei de luni.
Vijelie şi ploie abundente, în mai multe zone din ţară
Un număr de 25 de localităţi din judeţul Hunedoara au rămas, luni după-amiază, fără energie electrică din cauza vântului puternic, iar echipele de la Enel Distribuţie Banat s-au deplasat pe teren pentru remedierea defecţiunilor.
O salcie doborâtă de vântul putenic a blocat, luni după-amiază, timp de aproape o jumătate de oră, Drumul Naţional 66, între Simeria şi Petroşani, în dreptul localităţii Băcia, iar o alta s-a rupt pe o stradă din municipiul Deva, fiind nevoie de intervenţia ISU.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Două trenuri personale au rămas blocate, luni, în jurul orei 19.00, din cauza copacilor doborâţi de vântul puternic, iar din acelaşi motiv autorităţile au impus restricţii de viteză pe ruta Craiova-Videle, a anunţat purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Carmen Cotonescu.
Trenul personal 8033, care circulă pe ruta Bucureşti Obor-Feteşti, a rămas blocat în staţia CFR Pasărea, iar personalul 8014 este oprit între staţiile Fundulea-Brăneşti.
Din cauza furtunii de luni, circulaţia rutieră a fost perturbată în mai multe oraşe din ţară, precum şi din Bucureşti.
Aproximativ 30 de gospodării din comuna hunedoreană Certej au fost afectate de vijelia ce s-a abătut, luni, peste judeţul Hunedoara, vântul puternic dislocând ţiglele de pe case, iar o parte din tablele de pe şcoala din Săcărâmb fiind distruse.
Autorităţile locale au convocat comitetul local pentru situaţii de urgenţă, echipele de muncitori aflându-se pe teren pentru remedierea situaţiilor create de vijelie şi ploaie.
Peste 30.000 de craioveni au rămas, luni seară, fără energie electrică, după ce vântul puternic a afectat reţelele electrice, din cauza vijeliei fiind distruse, în acelaşi timp, trei acoperişuri şi mai multe autoturisme.
Potrivit viceprimarului Craiovei, Gheorghe Nedelescu, rafalele de vânt au afectat reţelele de energie electrică, un întreg cartier rămânând, luni, în jurul orelor 20.00 fără curent electric. Nedelescu a mai spus că municipiul Craiova s-a aflat, luni după-amiază, în pericol de a rămâne fără apă rece.
Acoperişul unui bloc cu patru etaje din Piteşti a fost smuls, luni seară, de vântul puternic, el zburând 15 metri peste maşinile parcate în zonă şi fiind proiectat în două autoturisme care au fost avariate grav.
Şapte localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud nu aveau, marţi dimineaţa, curent electric, din cauza vântului puternic, deşi, pe timpul nopţii, o parte din defecţiuni au fost remediate. Cele mai afectate au fost liniile de medie tensiune dintre Năsăud şi Sângeorz-Băi, Bistriţa şi Lechinţa, respectiv Bistriţa şi Şieuţ.
Drumul Naţional 18, care face legătura între Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, a fost blocat, în noaptea de luni spre marţi, de un copac doborât de o vijelie, în zona Pasului Gutâi. În urma intervenţiei unei echipe a ISU Maramureş, circulaţia a fost reluată în aproximativ o jumătate de oră.
Drumul Naţional 7 A era, marţi dimineaţă, impracticabil pentru autoturisme şi maşinile de mic tonaj, în zona Brezoi-Voineasa, din cauza unei viituri care a determinat inundarea carosabilului şi depunerea de aluviuni aduse de pe versanţi. Pe DN 7A circulă în prezent, doar maşinile mari, cele de mic tonaj, fiind întoarse din drum de reprezentanţii Autorităţii Naţionale a Drumurilor (AND) Districtul Vâlcea, deoarece între kilometrii 26 şi 27 apa care vine de pe versanţi a atins pe carosabil chiar şi un metru.
Un număr de 51 de localităţi sau cătune nu aveau energie electrică, marţi dimineaţă, din cauza vremii nefavorabile care a determinat avarierea infrastructurii, pe raza unor filiale din Muntenia şi Transilvania, taransmite Electrica SA.
Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltarii Durabile a trimis, duminică dimineaţa, o atenţionare meteorologică - Cod galben către prefecturile a 30 de judeţe şi Bucureşti.
Astfel, au fost avertizate prefecturile judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Botoşani, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.
Meteorologii anunţă cod galben în intervalul 22-24 octombrie, când va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor, vântul va prezenta, luni, intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, iar la munte vor cădea lapoviţa şi ninsoarea.
Potrivit atenţionării de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 22 octombrie, ora 12.00 - 24 octombrie, ora 21.00 va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor, ploile vor avea şi caracter de aversă şi pot fi însoţite de descărcări electrice.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO