Vîntu a solicitat Judecătoriei Buftea să ia act de retragerea cererii sale de eliberare condiţionată

Sorin Ovidiu Vîntu, arestat pentru şantaj, a solicitat Judecătoriei Buftea să ia act de retragerea cererii sale de eliberare condiţionată, considerând că "totul este o mascaradă", însă judecătorul a dispus aducerea acestuia la instanţă luni, la ora 13.00.

Urmărește
7 afișări

Tot luni, la ora 14.00, instanţa va judeca cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Ion Ilie Cezar, arestat alături de Vîntu.

În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro

Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă să "să fie lăsat în pace" de Vîntu şi să rămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TV şi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro.

Ca garanţie că Ghiţă va face ce i se cere, Vîntu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, să fie "umbra" managerului Realitatea TV, a susţinut Parchetul, situaţie confirmată de interceptările realizate de anchetatori.

În momentul în care Ion Ilie Cezar a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000 de euro, la sediul Realitatea TV, acesta a spus că reprezintă rata de leasing pentru un elicopter, însă, potrivit contractului, această rată este de 13.000 de euro, mai spun procurorii.

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti (sediul arestului unde sunt deţinuţi cei doi find în acest sector, astfel că a atras competenţa acestei instanţe- n.r.) a respins atunci propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, iar acuzarea a făcut recurs.

În 29 aprilie, după judecarea contestaţiei procurorilor, Tribunalul Capitalei s-a pronunţat pentru arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, emiţând în acest sens un mandat pentru 29 de zile.

Tribunalul Bucureşti a apreciat, în decizia de arestare a lui Sorin Ovidiu Vîntu, că stăruinţa infracţională a acestuia sedimentează convingerea că nu are consideraţie pentru normele sociale, ci duce o luptă continuă cu legea pentru că a constatat că poate învinge.

Totodată, Tribunalul Bucureşti arată, în motivarea deciziei, că Sorin Ovidiu Vîntu a urmărit intimidarea lui Sebastian Ghiţă, prin exercitarea unei presiuni constante, iar numărul mare de persoane trimise la sediul Realitatea TV sunt primele elemente ale şantajului.

În ziua în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a cumpărat 91 la sută din Realitatea Media.

În 2 mai, Ioana Vîntu, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, anunţa oficial, într-o conferinţă de presă, că omul de afaceri Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici