Vîntu: Am fost interceptat din 2006, tot atunci am început lobby pentru suspendarea lui Băsescu

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, luni seară, că a fost interceptat încă din 2006 şi că în acel an, "extrem de iritat" de o declaraţie a lui Traian Băsescu privind "un aşa zis furt" din Banca Agricolă, a început un lobby pentru suspendarea preşedintelui, discutând despre asta cu "toată lumea".

Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Vîntu: Am fost interceptat din 2006, tot atunci am început lobby pentru suspendarea lui Băsescu

Vîntu: Am fost interceptat din 2006, tot atunci am început lobby pentru suspendarea lui Băsescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"În 2006, extrem de iritat de o declaraţie făcută de Traian Băsescu privind un aşa zis furt al meu din Banca Agricolă, am început un lobby activ pentru supendarea lui. Mă interesează trecerea serviciilor de informaţii sub control parlamentar. Acest lucru îl susţin şi azi. Modul în care abuza Băsescu de aceste instituţii de pe atunci se dovedea periculos", a spus Vîntu, la Realitatea TV.

Acesta a arătat că, în acest demers al său a discutat "cu toată lumea" - partide parlamentare şi oameni de afaceri - care avea posibilitatea să decidă suspendarea lui Băsescu.

Omul de afaceri a adăugat că în 2007 s-a "inactivat din lobby-ul împotriva lui Traian Băsescu".

"Ştiam încă din 2006 de această agresiune, am făcut şi o plângere la Comisia de Control a activităţii SRI şi nu s-a luat nicio măsură", a mai spus Vîntu.

El a precizat că la dispoziţia Parchetului au fost puse convorbiri private cu soţia - "inclusiv din dormitor" - copiii şi prietenii.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, în 15 septembrie, în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti, că mai mulţi emisari ai preşedintelui Traian Băsescu i-au cerut "o parte" din trustul Realitatea şi că, în pofida ameninţărilor, a refuzat, după care a avut loc controlul ANAF, totul culminând cu arestarea sa.

După ce a afirmat că, în 2007, la referendum, Traian Băsescu i-a cerut sprijinul, iar el a acceptat, Vîntu a continuat declaraţia din faţa judecătorului, arătând că, "după aceea", mai mulţi "emisari" ai şefului statului au venit să-i ceară o parte din trustul de presă "Realitatea".

"După aceea, emisari ai lui au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evident că am refuzat. Încep ameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat că voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestarea mea", a mai spus atunci Vîntu în sala de judecată.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aghiotantul său Alexandru Stoian şi cetăţeanul moldovean Octavian Ţurcanu sunt cercetaţi pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul preşedinte al Gelsor, fugit din România din 2000, când a izbucnit scandalul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, care a condus la păgubirea a 300 de mii de investitori.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat în 16 septembrie, după o săptămână de detenţie.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei de eliberare a celor trei că procurorii ar fi trebuit să ceară arestarea acestuia atunci când s-au descoperit faptele şi că notorietatea şi consecinţele fenomenului FNI nu pot fundamenta, prin ele însele, privarea de libertate a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, acuzaţi de favorizarea lui Nicolae Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici