Viorel Hrebenciuc se simte mai bine - surse

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc se simte mai bine după hemoragia digestivă de acum două zile, dar medicii continuă investigaţiile pentru a afla dacă suferinţa i-a fost provocată de consumul de medicamente sau are altă cauză, potrivit unor surse medicale.

Urmărește
125 afișări
Imaginea articolului Viorel Hrebenciuc se simte mai bine - surse

Viorel Hrebenciuc se simte mai bine - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Hrebenciuc a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală, cu hemoragie digestivă puternică şi anemie severă, având posibilă cauză consumul de aspirină. Medicii au pus diagnosticul de ulcer gastroduodenal. Totuşi, specialiştii investighează dacă medicamentele i-au provocat hemoragia sau o altă maladie.

Medicii spun că hemoragia digestivă nu reprezintă o boală în sine, ci este o complicaţie a unei boli care există de mai mult timp şi care, prin evoluţia ei, a erodat peretele tubului digestiv, cuprinzând în această eroziune un vas de sânge, mai mare sau mai mic, fapt ce a produs hemoragia. Exista însă şi hemoragii difuze, a căror sursă nu poate fi clar evidenţiată.

Un alt tip de hemoragie gastrică este cea medicamentoasă, care apare după ce timp de o săptămână a fost consumat unul sau mai multe medicamente, cunoscute ca fiind iritante gastrice. Din această categorie fac parte multe medicamente folosite frecvent, cum ar fi aspirina, antireumaticele, anticoagulantele şi antiagregantele plachetare pe care le iau cei mai mulţi dintre pacienţii cu boli cardiovasculare, medicamentele care conţin cortizon şi cele antituberculoase.

Un bolnav cu ulcer care este în acelaşi timp şi reumatic şi ia medicamente din aceste categorii are un risc major de hemoragie digestivă superioară.

S-a constatat că cele mai multe hemoragii digestive apar în lunile de primăvară şi toamnă, precum şi la persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 şi 70 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici