- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Viorel Hrebenciuc se simte mai bine - surse
Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc se simte mai bine după hemoragia digestivă de acum două zile, dar medicii continuă investigaţiile pentru a afla dacă suferinţa i-a fost provocată de consumul de medicamente sau are altă cauză, potrivit unor surse medicale.
Viorel Hrebenciuc se simte mai bine - surse (Imagine: Mediafax Foto)
Hrebenciuc a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală, cu hemoragie digestivă puternică şi anemie severă, având posibilă cauză consumul de aspirină. Medicii au pus diagnosticul de ulcer gastroduodenal. Totuşi, specialiştii investighează dacă medicamentele i-au provocat hemoragia sau o altă maladie.
Medicii spun că hemoragia digestivă nu reprezintă o boală în sine, ci este o complicaţie a unei boli care există de mai mult timp şi care, prin evoluţia ei, a erodat peretele tubului digestiv, cuprinzând în această eroziune un vas de sânge, mai mare sau mai mic, fapt ce a produs hemoragia. Exista însă şi hemoragii difuze, a căror sursă nu poate fi clar evidenţiată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Un alt tip de hemoragie gastrică este cea medicamentoasă, care apare după ce timp de o săptămână a fost consumat unul sau mai multe medicamente, cunoscute ca fiind iritante gastrice. Din această categorie fac parte multe medicamente folosite frecvent, cum ar fi aspirina, antireumaticele, anticoagulantele şi antiagregantele plachetare pe care le iau cei mai mulţi dintre pacienţii cu boli cardiovasculare, medicamentele care conţin cortizon şi cele antituberculoase.
Un bolnav cu ulcer care este în acelaşi timp şi reumatic şi ia medicamente din aceste categorii are un risc major de hemoragie digestivă superioară.
S-a constatat că cele mai multe hemoragii digestive apar în lunile de primăvară şi toamnă, precum şi la persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 şi 70 de ani.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO