Virusul gripei porcine nu a suferit mutaţii în România
Virusul A/H1N1 nu a suferit mutaţii în România, până în prezent fiind realizate la Institutul Cantacuzino două secvenţieri (analize) ale acestuia al căror rezultat a fost negativ, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel.
Virusul gripei porcine nu a suferit mutaţii în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Întrebat de jurnalişti dacă în România au fost înregistrate mutaţii ale virusului pandemic, secretarul de stat a răspuns că nu există astfel de situaţii nicăieri în România.
"Nu avem niciun caz în care virusul pandemic A/H1N1 să fi suferit mutaţii, nici în Moldova şi nici în altă parte", a spus secretarul de stat.
Acesta a adăugat că vaccinul împotriva gripei noi asigură protecţie şi în cazul mutaţiilor semnalate în mai multe ţări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
-
Trump se adresează elitei de afaceri de la Davos: planuri pentru combaterea inflaţiei, reducerea taxelor şi extinderea producţiei de energie
-
Şoc în pieţe. Trump cere Arabiei Saudite să scadă preţul petrolului pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Până în prezent, nouă ţări au semnalat mutaţii ale virusului A/H1N1, respectiv Norvegia, Brazilia, China, Statele Unite, Japonia, Mexic şi Ucraina, şi recent Italia şi Franţa, dar fără relevanţă asupra sănătăţii publice, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Victor Olsavsky, reprezentantul OMS în România.
"Din fericire, vaccinul pandemic, lansat joi şi în România de către Institutul Cantacuzino, asigură protecţie şi împotriva mutaţiilor virusului A/H1N1, după cum a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Totodată, acest virus purtător al mutaţiei rămâne sensibil la medicamentele antivirale, oseltamivir şi zanamivir", a precizat Olsavsky.
Potrivit OMS, mutaţiile survin sporadic şi spontan. Cercetătorii din reţeaua de laboratoare a OMS cercetează importanţa acestei mutaţii. Din cercetările de până în prezent, niciuna nu indică faptul că aceste mutaţii antrenează o creştere neaşteptată a numărului de cazuri de infecţie cu A/H1N1 sau creşterea numărului de decese, potrivit instituţiei de sănătate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO