Prima pagină » Coronavirus » Visul de a deveni părinţi e ţinut pe loc de pandemia de coronavirus. Procedurile de fertilizare in vitro au fost suspendate

Visul de a deveni părinţi e ţinut pe loc de pandemia de coronavirus. Procedurile de fertilizare in vitro au fost suspendate

Visul de a deveni părinţi e ţinut pe loc de pandemia de coronavirus. Procedurile de fertilizare in vitro au fost suspendate

Florica este una dintre femeile care îşi doreşte cu ardoare un copil, însă acest lucru nu a fost posibil pe cale naturală. A apelat la medici şi la procedurile de fertilizare in vitro prin programul finanţat de stat.

Din păcate analizele noastre nu au fost extraordinar de bune şi a trebuit să alegem. În urma tratamentului de aproximativ 2 luni de zile ne-au rezultat 4 embrioni, dar din păcate la primul transfer rezultatul a fost negativ”, a precizat Florica Afilipoaie.

Pandemia i-a pus în aşteptare Floricăi şi mai mult visul suprem de a rămâne însărcinată. În clinici au fost oprite procedurile de reproducere umană asistată, aşa că femeia nu poate deocamdată să le reia. 

 Am fost puţin dezamăgiţi la început dar ne-am gândt mai mult la sănătatea noastră şi la ceea ce aveam de făcut, în această perioadă riscam mai mult decât orice, drumurile de la Constanţa la Bucureşti, spitalul,  aceste infecţii ne-au dat de gândit şi am ales să amânăm procedurile”.

 Dacă şi tu ai apelat la aceste proceduri sau te gândeşti să o faci trebuie să ştii că medicii nu te pot ajuta în această perioadă.

 Dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România: Aici este problema, această permanentă mişcare a pacientului către analize, către ecografii, apoi către puncţii, este nevoie de anestezişti, ei sunt blocaţi în spitale de obicei, cu toată situaţia, e mult prea multă aglomeraţie pentru a mai face FIV

Dr. Diana Mihai, doctorand pe secţia de reproducere umană asistată a maternităţii Giuleşti, spune că pentru zece femei a oprit procedurile. 

Ori trebuiau să înceapă, trebuia să facem embriotransferuri, ori trebuia să mai facem o sesiune de stimulare ovariană controlată, erau în diverse stadii, au fost puţin triste de faptul că trebuie să amânăm, în schimb nici una nu a insistat, au înţeles şi au spus bineînţeles, îmi doresc să am un copil sănătos”.

Medicii îţi spun că încă nu cunosc pe deplin mecanismul prin care Sars Cov 2 ar putea afecta dezvoltarea embrionului, aşa că este cu atât mai important să aştepţi să treacă perioada de criză pentru a relua procedurile.