- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Viză pentru Australia în regim online
Cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic şi de afaceri în Australia pot solicita, începând cu 27 octombrie, viza de intrare online prin sistemul "eVisitor", care simplifică demersurile pentru obţinerea celor două tipuri de viză, informează MAE.
Viză pentru Australia în regim online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ministerul român de Externe precizează, într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că serviciul este disponibil pe secţiunea dedicată de pe pagina de internet a Departamentului australian al Imigraţiei şi Cetăţeniei, la adresa http://www.immi.gov.au/e_visa/visitors.htm.
Potrivit sursei citate, facilitatea eVisitor se adresează cetăţenilor ţărilor UE, precum şi celor din Andorra, Elveţia, Islanda, Lichtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino şi Vatican, fiind menită să asigure un tratament egal, simplificat, pentru solicitanţii de viză din aceste state.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
Cetăţenii români pot solicita vize turistice şi de afaceri online, la orice oră şi din orice punct al globului. Sistemul eVisitor este extrem de util pentru cetăţenii români cu atât mai mult cu cât Australia nu are ambasadă în România, cea mai apropiată fiind la Belgrad, adaugă MAE.
Solicitanţii sunt scutiţi de plata taxelor consulare. Vizele obţinute prin sistemul eVisitor oferă posibilitatea unor călătorii cu multiple intrări în Australia într-o perioadă de 12 luni, cu drept de şedere de până la 3 luni pentru fiecare intrare.
MAE avertizează că, pentru a obţine viza online, este necesar ca fiecare persoană să solicite viza direct, fără intermediari, şi să furnizeze informaţii complete şi corecte, conform formularului de aplicare.
"Ca procedură standard, autorităţile australiene verifică la intrarea în ţară datele prezentate în aplicaţia de viză. În cazul în care sesizează neconcordanţe între acestea şi declaraţiile sau documentaţia prezentate la frontieră, există riscul să anuleze viza şi să dispună returnarea imediată în România", se arată în comunicatul citat, potrivit căruia agenţiile de turism pot folosi aceeaşi aplicaţie pentru a obţine viza pentru clienţii lor cetăţeni români sau ai celorlalte 34 de ţări parte a sistemului eVisitor.
Până în prezent, cetăţenii români care doreau să călătorească în Australia în scop turistic puteau obţine viza prin sistemul electronic de acordare a vizelor e676 – autogrant facility. În virtutea statutului său de membru UE, România a devenit parte a acestui sistem la 16 iunie 2008.
Până la lansarea platformei eVisitor, viza de afaceri era reglementată de o procedură separată, reaminteşte MAE.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO