- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.11.2016, 12:52)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: 30% din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II
Aproape 80% din spitalele din România ar trebui să fie închise, dacă regulile ar fi aplicate, a reiterat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, precizând că aproape 30% din spitale funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II.
Urmărește
1272 afișări
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: 30% din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II
La începutul mandatului, ministrul Sănătăţii declara că aproape 80% din spitale ar trebui să fie închise, dacă s-ar aplica toate regulile, afirmaţie pe care ministrul o susţine şi în momentul de faţă.
„A fost o declaraţie care i-a şocat pe mulţi. Cred, însă, că trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Coafând realitatea nu facem un serviciu nimănui, nici medicilor, nici decidenţilor şi, cu siguranţă, nici pacienţilor”, a susţinut ministrul Vlad Voiculescu, în cadrul unei dezbateri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Vlad Voiculescu a mai afirmat că 30% din spitalele naţionale din România funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II.
„Nu avem bani în România pentru a clădi toate spitalele de care această ţară are nevoie. Avem un studiu pe care îl vom prezenta săptămâna viitoare, cel mai probabil, un studiu al stării infrastructurii naţionale de sănătate. Circa 30% din spitalele naţionale din România funcţionează în clădiri cu risc seismic unu sau doi. Deci, avem nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate în România, iar, în opinia noastră, fondurile pot veni foarte bine şi de la sectorul privat, iar eficienţa pe care o poate aduce sectorul privat este esenţială”, a precizat ministrul Sănătăţii.
Lucrurile esenţiale pentru investiţii sunt reprezentate de maparea serviciilor de sănătate din România şi pregătirea proiectului, a mai declarat ministrul, pregătirea proiectului implicând stabilirea locului unde vor fi făcute proiectele şi realizarea studiilor de fezabilitate.
„Aceste lucruri le facem pentru cele trei spitale regionale pe care le avem înscrise în acordul de parteneriat cu Uniunea Europeană. Avem selectate două terenuri la Cluj şi la Craiova, pe care le-am primit de la Ministerul Apărării Naţionale. De asemenea, un al treilea, la Iaşi, va fi stabilit foarte curând, strict pe criterii tehnice”, a explicat Vlad Voiculescu.
În legătură cu parteneriatul public-privat, Voiculescu a precizat că spitalele nu vor fi privatizate, ci vor beneficia de tehnica din domeniul privat.
„Privatul nu intră în actul medical, actul medical rămâne în responsabilitatea statului, însă, ceea ce face partenerul privat este să pună la dispoziţie, să finanţeze, să construiască şi apoi să pună la dispoziţia statului clădirea spitalului şi echipamentul şi să se asigure că partea tehnică a spitalui funcţionează aşa cum trebuie”, a explicat ministrul Sănătaţii.
Referitor la legea vaccinării, ministrul a susţinut că această este „aproape finalizată”. „Legea vaccinării e aproape finalizată. O vom pune în transparenţă foarte curând”, a adăugat Vlad Voiculescu.
Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Vom investiga situaţia privind greşedile din cadrul examenului pentru medicii specialişti
Citeşte şi: Vlad Voiculescu: Un teren de la MApN va fi transferat la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul regional Craiova printr-o hotărâre de Guvern
Citeşte şi: Cardul de sănătate, blocat la nivel naţional pentru a treia zi consecutiv / Vlad Voiculescu: Dacă nu putem repara sistemul în timp util, vom lua măsuri
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe