„Sperăm să ni se ia în considerare drepturile ca să nu ajungem la oprirea totală a lucrului pe perioadă nedeterminată. Vrem ca veniturile salariale să fie măcar la nivelul celor din decembrie 2009 şi să se respecte contractele colective de muncă”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, la finalizarea protestului, Romel Neagu, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).
Aproximativ 45.000 de funcţionari publici din primării, consilii judeţene şi locale, administraţii financiare, poliţie comunitară au întrerupt activitatea, marţi dimineaţa, la ora 8.30, pentru două ore, nemulţumiţi de diminuarea salariilor şi de disponibilizările preconizate.
Persoanele care au dorit să-şi plătească taxele şi impozitele la birourile şi instituţiile unde angajaţii au fost în grevă de avertisment, marţi, au avut posibilitatea de a achita aceste datorii prin poştă sau la CEC.
Afişe cu anunţul privind greva de avertisment a funcţionarilor publici şi motivele acestui protest au fost puse la toate instituţiile care au oprit marţi activitatea.
Programul de protest prevede pichetarea, în 9 februarie, a sediiilor ministerele Muncii şi al Internelor şi grevă generală pe termen nelimitat, în 12 februarie, dacă sindicaliştii nu vor ajunge până atunci la un acord cu autorităţile.