Voicu: Bica se simte groaznic la Penitenciarul Târgşor. Cele 200 de deţinute îi strigă foarte multe

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a declarat că aceasta se simte groaznic la Penitenciarul Târgşor, unde este în carantină şi stă singură în cameră, dar când traversează curtea, cele 200 de deţinute îi strigă foarte multe, întrucât multe dintre femeile de acolo au fost anchetate de DIICOT.

Urmărește
19355 afișări
Imaginea articolului Voicu: Bica se simte groaznic la Penitenciarul Târgşor. Cele 200 de deţinute îi strigă foarte multe

Voicu: Bica se simte groaznic la Penitenciarul Târgşor, cele 200 de deţinute îi strigă foarte multe (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Avocata Laura Voicu a făcut declaraţiile la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Este prima dată când o să mă văd cu doamna procuror care m-a trimis jos 24 de ore", a spus Laura Voicu, făcând referire la reţinerea sa pentru 24 de ore, în 19 martie, în dosarul în care este acuzată că a atestat ilegal că un bărbat este avocat stagiar în Baroul Bucureşti şi l-a trimis să o reprezinte la DNA. Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 20 martie, ca Laura Voicu să fie cercetată sub control judiciar.

Întrebată ce face Alina Bica, Laura Voicu a răspuns: "Groaznic". Avocata a precizat că fosta şefă a DIICOT a fost transferată, după trimiterea în judecată, la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde se află în carantină şi stă singură în cameră.

"Este o măsură legală, dar nu normală. Probabil este doar o coincidenţă că, într-o zi de miercuri, primul mandat de arestare preventivă (în cazul Alinei Bica, n.r.) a fost înlocuit cu arest la domiciliu, iar eu am fost ridicată. Şi poate, ca o altă coincidenţă, că în ziua în care am ridicat problemele legate de excepţiile pentru dosarul Bica 2, ea a fost mutată la Târgşor", a adăugat Voicu.

Întrebată cum s-a acomodat Alina Bica în penitenciar, avocata a spus că, din câte a înţeles, angajaţii de acolo sunt respectuoşi, dar speră ca aceştia să o protejeze, întrucât la Târgşor sunt multe deţinute care au fost anchetate de DIICOT.

"Este într-un penitenciar în care, atunci când traversează curtea penitenciarului, cele 200 de deţinute de acolo îi strigă foarte multe, pentru că majoritatea dosarelor lor au fost făcute de Bica la DIICOT. Este îngrozitor. Sunt convinsă că domnii de acolo vor da dovadă de profesionalism desăvârşit şi o vor proteja", a mai declarat Voicu.

Întrebată dacă Bica nu se aştepta să ajungă la Penitenciarul Târgşor, Voicu a spus: "Să nu uităm că noi am avut o cerere admisă de reprezentantul DNA, prin care am solicitat ca doamna Bica să fie încarcerată, măcar pe această fază a cercetării, în Arestul Central, dar a fost mutată instant".

Întrebată dacă speră să câştige alegerile la Baroul Bucureşti în acest an, Laura Voicu s-a arătat optimistă şi a arătat că a făcut şi o platformă-program, împreună cu echipa sa.

În 26 februarie, fosta şefă a DIICOT Alina Bica fost trimisă în judecată, în dosarul "Bica 2", în care este acuzată alături de Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. Fosta şefă a DIICOT, omul de afaceri Dorin Cocoş şi Ionuţ Mihăileanu sunt arestaţi preventiv, Alin Cocoş este în arest la domiciliu, iar Adriean Videanu este judecat sub control judiciar.

Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Dosarul "Bica 2" a fost disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În dosarul "Bica 1" sunt judecaţi pentru abuz în serviciu Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a Comisiei Centrale de Despăgubiri, Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Avocata Laura Voicu este cercetată, din 19 martie, într-un dosar în care procurorii DNA o acuză de favorizare a făptuitorului şi instigare la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

Potrivit anchetatorilor, Laura Voicu, apărător ales al Georgiei Ioana Deaconu, fosta vicepreşedintă a Asociaţiei "Tineri Pentru Viitor", arestată preventiv într-un dosar instrumentat de DNA, cunoscând faptul că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, fiind înscris în aşa numitul "Barou constituţional", l-a desemnat pe acesta să participe la activităţi de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul DNA în dosarul lui Deaconu, precum şi, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA, potrivit procurorilor. Din dispoziţia Laurei Voicu, Learciu ar fi exercitat şi alte activităţi ce ţin de profesia de avocat, prezentându-se la termene de grefă în Serviciul de reţinere şi arestare preventivă unde a acordat asistenţă juridică mai multor clienţi ai acesteia.

Procurorii o acuză pe avocată că, prin prezentarea lui Learciu ca avocat, ar fi urmărit şi posibila înlăturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate în urma desigilării sacilor în care acestea se aflau, întrucât această operaţie nu ar mai fi putut fi refăcută, iar lipsa apărării inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obţinerii lor, cu consecinţa imposibilităţii utilizării acestora ca mijloace de probă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici