Voicu spune că filajele în cazul său au costat peste un milion de euro

Senatorul Cătălin Voicu a declarat luni în faţa judecătorilor instanţei supreme că, făcând un calcul estimativ, ancheta procurorilor în cazul său privind infracţiuni la legea siguranţei naţionale ar fi costat peste un milion de euro şi că ar fi fost monitorizat inclusiv prin satelit.

Urmărește
45 afișări
Imaginea articolului Voicu spune că filajele în cazul său au costat peste un milion de euro

Voicu spune că filajele în cazul său au costat peste un milion de euro (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie au stabilit cheltuielile judiciare - între care şi plata orelor de filaj - pentru ancheta în cazul senatorului Cătălin Voicu în valoare de 200.000 de lei, împărţite în mod egal între Voicu, Marius Locic, Florin Costiniu şi Costel Căşuneanu, instanţa supremă urmând să decidă achitarea acestei sume de către cei patru, dacă îi va găsi vinovaţi pe inculpaţi.

"Se stabilesc cheltuieli judiciare în sumă de 200.000 de lei, ce vor fi suportate în mod egal de inculpaţii Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic", consemnează procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în finalul rechizitoriului, înaintat pentru judecare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Senatorul Cătălin Voicu, trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA într-un caz de corupţie, a declarat luni în faţa judecătorilor instanţei supreme că el nu şi-a trădat niciodată ţara, că nu a vândut ilegal armamemt şi că nu a lucrat niciodată pentru o putere străină, făcând referire la interceptările realizate, într-o anumită fază procesuală, în cazul său, la solicitarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunior de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Voicu a făcut aceste declaraţii pentru a arăta că timp de aproape un an a fost "filat şi supravehgeat operativ cu toate mijloacele posibile" de către lucrători ai SRI, într-un dosar al DIICOT în care era suspectat de infracţiuni la legea siguranţei naţionale, pentru care în final a primit neînceperea urmării penale (NUP). Ulterior, dosarul a fost trimis, potrivit competenţei, la DNA, întrucât s-au conturat infracţiuni de corupţie.

"Adevărul este unul singur. Nu mi-am trădat ţara, nu am lucrat pentru o altă putere străină, nu am vândut ilegal armament. O să rămâneţi surprinşi, dar spun toate aceste lucruri pentru a arăta faptul că mi s-a instrumentat un dosar la legea siguranţei naţionale în care am primit NUP. Toate interceptările din acest dosar de corupţie sunt interceptări făcute atât pe telefoane, cât şi ambientale şi au fost făcute în baza unor mandate pe legea siguranţei naţionale", le-a spus Voicu magistraţilor.

Totodată, Voicu a susţinut că din ceea ce ştie el o zi de filaj costă între 3.000 şi 7.000 de euro, "datorită faptului că această operaţiune implică cel puţin zece maşini şi foarte multe resurse umane într-o Capitală precum Bucureştiul". În opinia sa, a spus Voicu, "făcând un calcul matematic simplu toată activitatea de aproape un an a SRI şi DIICOT în cazul său ar fi costat peste un milion de euro, bani pierduţi deoarece dosarul s-a finalizat cu neînceperea urmării penale".

Completul de nouă judecători al ICCJ a judecat recursul lui Voicu împotriva deciziei prin care s-a menţinut arestarea sa.

Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procesul în care cei patru vor fi judecaţi va începe în 14 iulie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici