- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.10.2013, 15:14)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vot controversat în Comisia pentru Roşia Montană privind proiectul de lege în forma Guvernului
Membrii Comisiei pentru Roşia Montană au dat, joi, un vot asupra proiectului de lege în forma primită de la Guvern, ulterior existând controverse asupra semnificaţiei votului.
Urmărește
384 afișări
Vot controversat în Comisia pentru Roşia Montană privind proiectul de lege în forma Guvernului (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
Membrii Comisiei pentru Roşia Montană s-au reunit joi într-o şedinţă ţinută cu uşile închise pentru a elabora Raportul asupra proiectului de lege şi pentru a vota amendamentele depuse la proiect.
În debutul dezbaterilor, potrivit unor surse participante la dezbateri, s-a supus la vot proiectul de lege în forma trimisă de Guvern, 9 dintre membrii Comisiei (7 PSD, 1 PPDD, 1 PC) votând "pentru", în timp ce 7 membri (5 PNL, 2 UDMR) au votat "împotrivă", respectiv pentru pentru respingerea actualului proiect de lege.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
Întrebat de ce votat alături de PSD pentru proiectul de lege în forma Guvernului, senatorul PPDD Haralambie Vochițoiu a precizat: "Cred că din cauza fumului de ţigară de pe hol nu s-a înţeles exact. Nu am votat nici alături de PSD şi nu am votat pentru acest proiect de lege. Am votat să continuăm dezbaterile pe acest proiect de lege".
"Azi a fost o propunere să sistăm discuţiile şi să trântim proiectul de lege. Nu am fost de acord cu cel care a propus să sistăm discuţiile. Am votat pentru ca discuţiile să continue. La vot s-a supus continuarea discuţiilor sau sistarea lor", a adăugat Vochiţoiu.
Întrebat de ce membrii PNL ai Comisiei nu au aceeaşi părere asupra votului, Vochiţoiu a răspuns: "A, ok! Dacă erau la ţigară...Să stea mai mult în sală".
Deputatul PNL Cristina Pocora a spus că votul respectiv a fost dat în legătură cu proiectul de lege, aşa cum a fost el trimis de Guvern către Parlament.
"A fost o propunere atât a colegilor liberali, cât şi a colegului de la UDMR, ca să se dea un vot pe proiectul de lege în forma în care a venit de la Guvern. PNL a votat împotriva proiectului de lege în forma trimisă de Guvern. Dacă ar fi existat o majoritate, atunci raportul ar fi putut fi negativ şi am fi putut merge cu acesta în plen şi s-ar fi decis acolo", a adăugat Pocora.
Ea a arătat că, din momentul în care a picat la vot respingerea proiectului de lege, se va merge mai departe cu dezbaterea şi se vor depune amendamente.
"Acum se dezbate, va exista un vot pe amendamente şi un vot final pe raportul cu amendamente", a adăugat Pocora.
UDMR a transmis un comunicat de presă în care arată că a propus respingerea proiectului de lege privind Roşia Montană. "Comisia specială de examinare a legii privind Roşia Montană a votat împotriva propunerii prin care UDMR solicita respingerea proiectului de lege. Poziţia UDMR a fost susţinută de parlamentarii Uniunii, membrii delegaţi ai Comisiei speciale. Deputatul de Harghita Korodi Attila împreună cu senatorul de Sălaj Végh Sándor au cerut Comisiei supunerea la vot negativ a proiectului de lege iniţiat de Guvern, privind exploatarea de la Roşia Montană, deoarece audierile efectuate pe marginea proiectului au demonstrat, în mod clar, că investiţia minieră se bazează pe numeroase date îndoielnice. Korodi Attila, membru al Comisiei Speciale, a relatat că poziţia Uniunii a fost respinsă de ceilalţi membri. Votul a fost precedat de o dezbatere îndelungată, după care membrii Comisiei au votat cu 9 la 7 împotriva propunerii UDMR. Conform poziţiei oficiale a UDMR, Guvernul trebuie să retragă din Parlament proiectul de lege privind Roşia Montană, Uniunea continuând să respingă ferm proiectul în forma sa actuală", menţionează sursa citată.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:03
Nicu Ştefănuţă: Noua Comisie Europeană să lupte mai mult pentru agricultura sustenabilă
-
astăzi, 13:51
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est