Voucherele de vacanţă pot fi folosite în agenţiile de turism înainte de expirare

  • Voucherele de vacanţă pe cale de expirare pot fi folosite în agenţiile de turism.
  • Acestea oferă mai multe opţiuni pentru beneficiari, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului Voucherele de vacanţă pot fi folosite în agenţiile de turism înainte de expirare

Voucherele de vacanţă pot fi folosite în agenţiile de turism înainte de expirare

ANAT susţine că agenţiile de turism au pregătite oferte speciale pentru posesorii de vouchere de vacanţă.

În mod deosebit sunt apreciate vacanţele cu discount prin programul „Înscrieri timpurii”, care oferă reduceri de până la 30% din preţul standard, pentru achiziţionarea din timp a biletelor.

Dacă programul „Înscrieri timpurii” presupune că datele rezervării nu pot fi modificate, există si categoria rezervărilor „flexibile”, care permit atât modificarea datei sejurului, cât şi destinatia aleasă sau hotelurile, numai în interiorul României.

În plus, întrucât începând cu februarie 2022, acestea sunt emise exclusiv pe card electronic, voucherele de vacanţă pot fi folosite şi pentru rezervări online în perioada lor de valabilitate.

Aproximativ 70% dintre angajaţi primesc beneficii extrasalariale, iar tichetele de vacanţă sunt menţionate frecvent printre acestea. De asemenea, voucherele de vacanţă sunt în topul beneficiilor oferite de angajatori pentru a atrage şi reţine talente.

În afară de beneficiile aduse angajaţilor, voucherele de vacanţă au susţinut şi turismul intern.

ANAT arată că susţine extinderea acestui beneficiu şi pentru angajaţii din sectorul privat, în condiţii avantajoase. Totuşi, în acest an, impozitarea voucherelor s-a dublat, iar angajaţii din sectorul public cu salarii peste 8.000 lei net au fost excluşi de la dreptul de a primi vouchere de vacanţă, ceea ce a redus într-o anumită măsură numărul rezervărilor în ţară.

Valoarea unui voucher de vacanţă este în 2024 de 1.600 de lei pentru angajaţii din sectorul public, respectiv 6 salarii minime brute pe economie pentru sectorul privat. Beneficiarii cheltuiesc în medie încă 1.000 de lei pe rezervare, peste valoarea tichetelor, plus alte sume pentru masă şi activităţi la destinaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici