- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.08.2014, 13:52)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VREMEA până la sfârşitul lunii. Cât de cald va fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 - 31 august, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
Urmărește
5471 afișări
VREMEA până la sfârşitul lunii. Cât de cald va fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
În primele zile ale intervalului, temperaturile vor marca o creştere treptată şi vor atinge medii ale maximelor de aproximativ 30 de grade şi ale minimelor, de 16 grade. Ulterior, vremea se va răci cu aproximativ 6 grade, devenind răcoroasă în intervalul 22 – 25 august. În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor creşte spre cele normale pentru ultima decadă a lunii august, cu 26...29 de grade în orele amiezelor şi 14...15 grade în timpul nopţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, exceptând primele trei zile, când vremea va fi frumoasă. În jurul datei de 21 august, se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate.
CRIŞANA
La începutul intervalului de prognoză vremea se va încălzi, atingând pe 20 august valori medii diurne de aproximativ 30 de grade, apoi va intra într-un proces de răcire. Intervalul 22 – 25 august va fi caracterizat de o vreme răcoroasă, cu temperaturi maxime, în medie, de 24 de grade şi minime de 12 grade. În a doua săptămână, regimul termic se va menţine relativ constant, cu medii ale maximelor de 26...27 de grade şi ale minimelor de 13...15 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată începând de la mijlocul primei săptămâni de prognoză, dar averse pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ vor fi de interes în jurul datelor de 21 şi 26 august.
TRANSILVANIA
În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în creştere treptată, spre medii de aproximativ 30 de grade joi, 21 august, apoi temperaturile vor scădea brusc, cu 5...6 grade. Din 26 august, regimul termic diurn va deveni apropiat de cel normal, cu maxime în jurul a 26 de grade. Valorile medii minime vor varia între 10 şi 14 grade până pe 25 august, apoi se vor menţine relativ staţionare, în jurul a 12 grade.
Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată începând din data de 21 august, iar în intervalul 21 - 23 august, precum şi în jurul datei de 26 august, ploile vor fi mai însemnate cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse.
MARAMUREŞ
Valorile termice vor marca o creştere treptată până pe data de 20 august, când mediile maximelor diurne vor atinge 28 de grade, iar ale minimelor nocturne vor fi de aproximativ 14 grade. Pe 21 şi 22 august vremea se va răci semnificativ, temperaturile maxime vor scădea spre medii de 21...22 de grade, iar cele minime spre 11 grade, valori care se vor menţine relativ constante până pe 25 august. A doua săptămână a intervalului de prognoză va debuta cu o încălzire a vremii, ce va determina revenirea regimului termic la valori normale pentru perioada calendaristică, respectiv 26...28 de grade ziua şi 13...14 grade noaptea, valori ce se vor menţine până la sfârşitul lunii.
Probabilitatea pentru averse importante cantitativ şi pe arii extinse va fi ridicată în jurul datei de 21 august. În restul intervalului de prognoză, ploile vor fi slabe şi se vor semnala sporadic.
MOLDOVA
Media maximelor termice va creşte cu aproximativ 6 grade în primele zile ale perioadei de prognoză, atingând aproximativ 31 de grade pe 21 august, când vremea va fi călduroasă, după care temperaturile vor scădea, spre 24...25 de grade în intervalul 22 – 25 august. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la 17 grade pe 22 august, spre 13 grade pe 25 august. O nouă încălzire va avea loc la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, după care, până la sfârşitul lunii, se va menţine un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă de august, cu medii ale temperaturilor maxime de 27...28 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 15 grade.
Probabilitatea de ploaie se va menţine scăzută pe tot parcursul intervalului şi doar în jurul datei de 21 şi 26 august vor fi averse slabe, pe arii restrânse, cel mai probabil în nordul regiunii.
DOBROGEA
Vremea se va încălzi de la o zi la alta la începutul intervalului, astfel încât pe 22 august se vor atinge valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 29 de grade, în timp ce minimele nocturne vor creşte treptat spre 20 de grade. Pe 23 – 24 august va avea loc o răcorire a vremii, iar regimul termic mediu va fi caracterizat de valori cu 4 grade mai coborâte, atât la valorile maxime, cât şi la cele minime. Ulterior valorile termice vor marca o creştere, iar între 27 şi 31 august vor fi, în medie, 28 de grade ziua şi 18 grade noaptea, valori normale pentru sfârşitul lunii august.
Probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine redusă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză şi doar pe 22, 23 şi 26 august, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată.
MUNTENIA
Temperaturile vor fi în creştere treptată în primele zile ale perioadei de prognoză, iar pe 21..22 august vremea va deveni călduroasă şi se vor atinge, în medie, 32 de grade la valorile maxime diurne şi 18 grade la cele minime nocturne. Va urma o răcorire ce va determina, pe 24 august, maxime termice de 26 de grade şi minime ce vor scădea spre 14 grade, pentru ca apoi vremea să se încălzească din nou. Prin urmare, între 27 şi 31 august, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu 29...30 de grade ziua şi 15..16 grade noaptea.
Probabilitatea pentru averse, posibil mai însemnate cantitativ, va fi mai mare pe 23, 24 şi 26 august, în rest doar cu totul izolat şi trecător va ploua slab.
OLTENIA
Temperaturile maxime vor creşte treptat, astfel încât pe 21 august se vor atinge valori medii de 30 de grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul a 17 grade. În următoarele zile, însă, regimul termic va marca o scădere, iar între 23 şi 25 august vor fi maxime diurne de 26...27 de grade şi minime nocturne de 13...14 grade. În a doua săptămână de prognoză, o nouă încălzire a vremii va determina un regim termic normal pentru final de august, cu temperaturi medii de 28...29 de grade ziua şi aproximativ 16 grade noaptea.
Probabilitatea pentru averse, în general slabe, va fi mai mare pe 21, 22, 23 şi 26 august, iar in rest doar izolat vor fi condiţii pentru ploi trecătoare.
LA MUNTE
În primele patru zile ale intervalului de prognoză, temperatura aerului va marca o creştere treptată, de la 16 grade în prima zi, spre 21 de grade pe data de 21 august, când şi minimele se vor situa în jurul a 11 grade. Apoi va avea loc o scădere a regimului termic, iar între 22 şi 26 august vremea va deveni răcoroasă, cu maxime de 15...16 grade şi minime de 7...8 grade. În ultima parte a intervalului, temperaturile vor creşte uşor, spre medii de 18...20 de grade ziua şi 10...11 grade noaptea, regimul termic revenind la normal.
Averse pe arii mai extinse şi izolat importante cantitativ se vor semnala între 21 şi 24 august, precum şi în intervalul 28 – 30 august.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina