- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.06.2013, 13:43)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
VREMEA până pe 30 iunie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 17 - 30 iunie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Urmărește
72327 afișări
VREMEA până pe 30 iunie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în fiecare regiune a ţării (Imagine: Shutterstock)
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Prima parte a săptămânii va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 33...34 de grade. Din data de 21 iunie până la sfârşitul lunii regimul termic va reveni la valori în jurul celor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27...30 de grade, posibil uşor mai mici în jurul datei de 23 iunie. Aceeasi tendinţă o vor avea şi valorile termice din cursul nopţilor, respectiv scădere de la 18...20 de grade la început spre medii de 15...17 grade din data de 21 iunie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Ministerul Finanţelor a luat joi de la bănci 1,3 mld. lei, la o dobândă de 7,03%/an
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
-
RAR avertizează: Escrocheria cu certificate auto false, la mare căutare
Ploile vor lipsi până la sfârşitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ în zilele de 23 şi 24 iunie.
CRIŞANA
Primele zile ale săptămânii vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 32...33 de grade. Apoi, din data de 19 iunie, până la sfârşitul lunii vor fi variaţii termice în jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27...28 de grade, posibil uşor mai mici în jurul datei de 24 iunie. Aceeasi tendinţă o vor avea şi valorile termice din cursul nopţilor, respectiv scădere de la 17...20 de grade la început spre medii de 14...16 grade din data de 20 iunie.
Ploile vor lipsi până la sfârşitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ în intervalul 22...25 iunie.
TRANSILVANIA
Vremea va fi călduroasă în primele două zile în cea mai mare parte a regiunii, astfel că, pentru temperaturile maxime, sunt de aşteptat medii de 29...31 de grade. Din 19 iunie tendinţa va fi de situare a regimului termic în apropierea mediilor climatologice ale perioadei, respectiv 26...28 de grade, cu uşoare abateri pozitive în partea de sud-vest. Minimele nocturne vor avea în general aceeaşi evoluţie, valorile cele mai ridicate fiind de aşteptat la începutul intervalului, în ansamblu mediile urmând a se situa la pragul de 13...15 grade.
Pe parcursul primelor zile ploile, în general slabe, se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în data de 19 iunie. După 22 iunie însă probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţii atmosferice va fi destul de ridicată, în special până în data de 26 iunie.
MARAMUREŞ
Primele zile ale săptămânii vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 31 de grade. Apoi, din data de 19 iunie, până la sfârşitul lunii vor fi variaţii termice în jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27...28 de grade, posibil uşor mai mici în intervalul 22 - 26 iunie. Aproape aceeasi tendinţă o vor avea şi valorile termice din cursul nopţilor, respectiv scădere de la 16...18 grade în prima parte a săptămânii spre medii de 13...15 grade din data de 20 iunie.
Ploile vor apărea sporadic până la sfârşitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente în intervalul 22...25 iunie.
MOLDOVA
Va fi foarte cald în primele două zile, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. După scăderea de temperatură de mijlocul săptâmânii viitoare, regimul termic se va menţine relativ constant până la sfârşitul lunii, cu temperaturi maxime în medie în jurul a 26...27 de grade. Aceeaşi tendinţă o va avea şi regimul termic nocturn, scădere de la medii de 17...18 în primele zile, la valori de 12...14 grade în jurul datei de 21 iunie, apoi iar creştere spre valori medii de 16 grade.
Averse şi descărcări electrice vor apărea pe areale restrânse în 18 şi 19 iunie, dar par a fi mai frecvente între 23 şi 26 iunie.
DOBROGEA
Vremea va fi călduroasă în primele două zile, când media maximelor se va situa în jurul a 30 de grade, apoi se remarcă o scădere de temperatură, concretizată în valori medii de 25...27 de grade, urmată de o încălzire ce va aduce regimul termic în jurul celui normal al perioadei, la o medie de 29 de grade. Aceleaşi oscilaţii termice se vor regăsi şi în regimul minimelor, ce scad de la 19...20 de grade la început la o medie de 16 grade în partea a doua a săptămânii ce urmează. Apoi regimul termic se va menţine relativ constant la valori de 18...19 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă pe parcursul următoarelor două săpămâni, totuşi acestea pot apărea în data de 19 iunie şi din nou în intervalul 26...27 iunie.
MUNTENIA
Intervalul de referinţă va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu valori medii ale maximelor de 33...34 de grade. În partea a doua a săptămânii va fi foarte probabilă o scădere de temperatură, astfel că media diurnă se va situa la 28...30 grade. Apoi va urma o perioadă caracterizată de un regim termic relativ constant şi apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade. Aceeaşi tendinţă de evoluţie o vor avea şi valorile de temperatură nocturne, respectiv de la 17...18 grade în primele zile, la 15 grade în partea a doua a săptămânii următoare şi spre 16...17 grade până la sfârşitul lunii.
În privinţa ploilor, acestea pot apărea sporadic şi în cantităţi nesemnificative în prima săptămână, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 23...25 iunie şi pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.
OLTENIA
Intervalul de referinţă va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu valori medii ale maximelor de 33...34 de grade. În partea a doua a săptămânii va fi foarte probabilă o scădere de temperatură, astfel că media diurnă se va situa în jurul a 27...28 de grade. Apoi va urma o perioadă caracterizată de un regim termic relativ constant şi apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade. Aceeaşi tendinţă de evoluţie o vor avea şi valorile de temperatură nocturne, respectiv de la 18...19 grade în primele zile, la 16 grade în partea a doua a săptămânii următoare şi 17 grade până la sfârşitul lunii.
În privinţa ploilor, acestea pot apărea izolat în prima săptămână, dar cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 24 iunie şi pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.
LA MUNTE
După valori foarte ridicate în primele zile, temperaturile vor scădea uşor în data de 20 iunie, apoi regimul termic se va menţine relativ constant, în jurul unei medii a maximelor de 18 grade şi a minimelor de 10 grade.
Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi pe arii restrânse şi în general slabe în prima săptămână, mai probabil în data de 19 iunie. Începând din 22 iunie probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi mai consistente va fi în creştere, cu precădere între 23 şi 25 iunie.
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe