- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.03.2014, 13:31)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VREMEA până pe 6 aprilie. PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 24 martie - 6 aprilie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
Urmărește
3210 afișări
VREMEA până pe 6 aprilie. PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Valorile termice vor fi în scădere faţă de cele înregistrate până în data de 24 martie, dar se vor situa în general în jurul celor climatologic normale pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 14…17 grade. Valori mai mici se vor înregistra în zilele de 25 şi 26 martie, când la nivelul întregii regiuni media temperaturii diurne va fi de 9…13 grade, mai răcoare decât în mod obişnuit. În aceleaşi două zile vor fi posibile şi temperaturi minime ceva mai coborâte, în restul intervalului de prognoză valorile nocturne se vor încadra în limite climatologic normale, respectiv 4…6 grade, în medie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Ploi pe spaţii mai extinse vor fi în 24 martie şi în jurul datei de 28 martie, când se pot cumula şi cantităţi de apă mai însemnate, în timp ce în restul intervalului se pot semnala doar ploi locale, în general slabe.
CRIŞANA
Valorile termice vor fi în scădere faţă de cele înregistrate până în data de 24 martie, iar zilele de 25 şi 26 vor fi caracterizate de o vreme mai răcoroasă, cu temperaturi ziua în medie de 9…13 grade. În restul intervalului de prognoză se estimează un regim termic apropiat de cel climatologic normal pentru sfârşit de martie şi început de aprilie, cu o medie a temperaturilor maxime de 13…16 grade. Regimul mediu al valorilor nocturne va oscila tot în jurul mediilor multianuale specifice, respectiv 2 la 5 grade.
Probabilitatea de ploaie se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar în data de 24 martie ploile vor fi frecvente şi mai importante cantitativ.
TRANSILVANIA
După valorile foarte ridicate înregistrate inclusiv în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii aerului în 25 şi 26 martie va fi uşor sub mediile multianuale specifice, respectiv de 10…11 grade. Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime de 11…14 grade, apropiate de normalul climatologic pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Şi în privinţa temperaturilor minime, la nivelul întregii regiuni, se estimează o scădere, astfel că vor fi în medie 0...3 grade, reprezentând valori specifice perioadei. Totuşi, vor mai fi şi nopţi cu temperaturi uşor negative, în special în zonele depresionare.
Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în perioada 24 - 25 martie, când acestea vor fi frecvente şi în cantităţi mai însemnate, dar şi în jurul datelor de 28 martie şi 1 aprilie. În restul intervalului de prognoză, aria ploilor, în general slabe, va fi mai restrânsă.
MARAMUREŞ
După valorile foarte ridicate înregistrate inclusiv în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii aerului în 25 şi 26 martie va fi caracterizat de valori sub mediile multianuale specifice, fiind de aşteptat 9…10 grade. Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime de 12…14 grade, apropiate de normalul climatologic pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Temperaturile minime, la nivelul întregii regiuni, vor fi de asemenea în scădere, astfel că vor fi în medie 1…4 grade, reprezentând valori specifice perioadei din an.
Probabilitatea pentru ploi se va menţine relativ ridicată pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea vor fi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ în perioada 24 - 25 martie.
MOLDOVA
Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, în medie de 20 de grade, apoi răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile medii multianuale, cu un ecart mediu diurn de 10 la 15 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. În privinţa valorilor nocturne, acestea se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 31 martie – 2 aprilie.
Ploi mai frecvente şi local posibil mai însemnate cantitativ se vor semnala în perioada 25 - 26 martie, pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză fiind de aşteptat ploi pe spaţii restrânse, în general slabe.
DOBROGEA
Regimul termic va fi în general mai ridicat decât cel mediu multianual la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 16 grade. Temperaturi mai ridicate se vor atinge în ziua de 24 martie în partea de vest a regiunii, în timp ce în zona litoralului media maximelor va fi ceva mai modestă, de 10...11 grade. Şi valorile nocturne se vor situa peste cele specifice perioadei, media minimelor urmând a fi de 4 la 8 grade.
Ploi mai frecvente se vor semnala în 25 martie şi în perioada 28 – 29 martie, pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză fiind posibile ploi izolate, în general slabe.
MUNTENIA
Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, cu o medie de 21 de grade pentru ziua de 24 martie. Apoi, răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic mai apropiat de valorile multianuale la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 17 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. Şi valorile nocturne vor scădea uşor începând din 26 martie, dar se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 30 martie – 1 aprilie.
Ploi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ se vor semnala în 25 şi 28 martie, pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză fiind posibil să plouă pe spaţii mai restrânse, în general slab.
OLTENIA
Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, cu o medie de 20 de grade pentru ziua de 24 martie. Apoi, răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile multianuale la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 16 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta. Şi valorile nocturne vor scădea uşor începând din 26 martie, dar se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 30 martie – 1 aprilie.
Ploi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ se vor semnala în 24 şi 28 martie, iar pentru celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză sunt de aşteptat ploi pe spaţii mai restrânse, în general slabe.
LA MUNTE
După valorile ridicate înregistrate în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii va deveni apropiat de cel climatologic normal. Sunt estimate în medie temperaturi maxime de 2 la 6 grade şi minime nocturne sub pragul de îngheţ.
Precipitaţiile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în perioada 24 - 25 martie, dar şi în jurul datei de 28 martie. În special la altitudini mari, mai sunt posibile şi lapoviţe sau ninsori.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:13
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
ieri, 22:49