- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.11.2013, 12:33)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VREMEA până pe 8 decembrie. Când va ninge în fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 25 noiembrie - 8 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Urmărește
51156 afișări
VREMEA până pe 8 decembrie. Când va ninge în fiecare regiune a ţării (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Până pe 28 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, vremea devenind mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, astfel încât media maximelor diurne va ajunge în jurul valorii de 1 grad, iar cea a minimelor nocturne la -3 grade. Apoi, după 2-3 zile de încălzire, se vor menţine până pe 8 decembrie temperaturi medii maxime în jurul a 6 grade şi temperaturi medii minime între -2 si 0 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale, pentru începutul lunii decembrie, în această regiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Probabilitatea de apariţie a precipitaiţilor, slabe şi moderate cantitativ, se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vor predomina ninsorile.
CRIŞANA
Pe parcursul primei săptămâni, până în data de 28 noiembrie, va avea loc o răcire a vremii, iar media temperaturilor maxime va scădea spre 1 grad şi a celor minime spre - 4 grade. Va urma o încălzire, ce se va încheia pe 30 noiembrie - 1 decembrie, când media maximelor diurne va fi de 5 grade, iar cea a minimelor nocturne, de -1 grad. În a doua săptămână, variaţiile de temperatură vor fi mici de la o zi la alta, astfel că, practic, acestea se vor menţine foarte apropiate de mediile regionale înregistrate la sfârşitul primelor 7 zile.
Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în zilele de 25 şi 26 noiembrie, când vor fi ninsori pe arii relativ extinse şi în general moderate cantitativ şi, din nou, după 29 noiembrie.
TRANSILVANIA
Vemea se va răci între 25 şi 28 noiembrie, interval în care media temperaturilor diurne va scădea de la 5 la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne de la 4 grade la - 7 grade, iar în estul regiunii sub - 10 grade. În intervalul 29 noiembrie-1 decembrie vremea se va încălzi, astfel încât se va ajunge la o medie termică diurnă de 3 grade şi una nocturnă, de -4...-3 grade. În a doua săptămână vremea va fi uşor mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi nocturne negative fara a coborî, în medie, sub -5 grade, şi temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade.
La începutul intervalului de prognoză va ninge pe arii relativ extinse. Cu începere din 1 decembrie, zilnic, la nivel local, vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori.
MARAMUREŞ
Între 25 şi 28 noiembrie, vremea se va răci, scăderea de temperatură fiind şi aici mai importantă în timpul nopţilor. Astfel, mediile maximelor regionale vor scădea de la 3 la 0 grade, iar ale minimelor, de la 4 grade spre -6 grade. După data de 28 noiembrie regimul termic va marca o creştere, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni vremea va fi totuşi ceva mai rece decât ar fi normal în aceasta perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 şi 5 grade şi minime usor negative, cele mai mici fiind, în medie, de -4 grade.
Exceptând perioada 26-28 noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză vor cădea temporar precipitaţii, mai ales ninsori, moderate cantitativ în prima zi şi posibil din nou, între 1 şi 3 decembrie, iar în rest, acestea vor fi în general slabe.
MOLDOVA
Până în intervalul 27-28 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere accentuată, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului. Astfel, media maximelor diurne va ajunge de la 9 grade la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 7 grade la -6 grade. Apoi, după 2-3 zile de încălzire, până pe 8 decembrie vor fi temperaturi medii maxime în jurul a 3...4 grade şi temperaturi medii minime între -3 si -1 grad, ceea ce semnifică un regim termic uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioada.
În prima zi vor fi precipitaţii mixte, local însemnate cantitativ şi cu precădere în vestul şi nordul regiunii. Ulterior, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă, dar izolat vor fi posibile ninsori slabe .
DOBROGEA
După 3-4 zile de răcire accentuată, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta. Astfel, iniţial, media temperaturilor maxime va scădea de la 14 la 4 grade, iar cea a minimelor, de la 11 la -2 grade, pentru ca după data de 28 noiembrie până pe 1 decembrie, maximele diurne să crească, treptat, spre 9 grade şi minimele nocturne să ajungă, în medie, la 2
grade. În a doua săptămână de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel normal al primei decade a lunii decembrie, cu medii termice diurne între 6 şi 9 grade şi nocturne între 1 şi 3 grade.
La începutul intervalului de prognoză vor fi precipitaţii slabe mixte, iar dupăa 1 decembrie creşte probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ.
MUNTENIA
Vremea se va răci între 25 şi 28 noiembrie, interval în care media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 3 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 9 grade la - 3 grade. În intervalul 29 noiembrie -1 decembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât se va ajunge la o medie termică diurnă de 7 grade şi nocturnă de -1 grad. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi cel normal pe fondul variaţiilor de temperaturăa mici de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne vor fi, în medie, de 6...7 grade, iar cele nocturne, de – 1...-2 grade.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă, exceptând primele două zile ale intervalului de prognoză când vor fi precipitaţii mixte şi perioada 1-4 decembrie, când vor fi ploi slabe şi, trecător, lapoviţă.
OLTENIA
În prima parte a intervalului de prognoza va avea loc un proces racire ce va dura până pe 27- 28 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea spre 2...3 grade, iar a celor minime va atinge – 3...-4 grade. Ulterior vremea se va încălzi, astfel încât, pe 1 - 2 decembrie, media maximelor diurne va fi de 5...6 grade, iar cea a minimelor nocturne, de - 2...-1 grad. În a doua săptămână, valorile de temperatură se vor menţine apropiate de aceste valori, cu cele mai mari maxime de 7 grade, iar cele mai mici minime, de -3 grade.
În primele zile ale intervalului va ninge, iar între 1 şi 4 decembrie, se vor semnala ploi şi, trecător, lapoviţe.
LA MUNTE
În prima săptămână vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioada a anului, cu medii negative, atât ale temperaturilor maxime, ce vor scădea până spre -4 grade pe 28 noiembrie, cât şi ale minimelor nocturne, ce vor coborî până la aproximativ -9 grade, în aceeaşi zi. După 30 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai ridicate, oscilând între -1 şi 2 grade, iar minimele nocturne, deşi vor fi permanent negative, vor fi cu circa 3 grade mai ridicate decât în prima săptămână.
La începutul intervalului de prognoză va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. Ulterior, probabilitatea pentru lapoviţe şi ninsori slabe va creşte după data de 1 decembrie.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe