Xiaomi SU7 Ultra, maşina-smartphone pentru care ai nevoie de un permis special

Versiunea sport a sedanului care stabileşte recorduri de vânzări în China are 1.548 de cai putere şi, pentru a se asigura că proprietarii ştiu cum să-l îmblânzească, vor fi susţinute teste de conducere.

Urmărește
4246 afișări
Imaginea articolului Xiaomi SU7 Ultra, maşina-smartphone pentru care ai nevoie de un permis special

Saga Xiaomi SU7 pare de neoprit, maşina lansată în aprilie anul trecut în China şi cu mare succes de vânzări: 50.000 de comenzi în primele 27 de minute şi 90.000 în 24 de ore.

Vizează Top 5 pe piaţa auto

Nu-i rău pentru cineva care, până de curând, a fost un „simplu” gigant al telefoniei şi care, după cum a declarat recent Lei Jun, CEO al Xiaomi, are obiective ambiţioase, anume să devină unul dintre primii 5 producători de maşini în următorii 15 ani.

Acum câteva zile, în China, a fost dezvăluit prototipul Xiaomi SU7 Ultra, realizat în întregime din carbon. Este prima maşină echipată cu noul motor HyperEngine V8.

Atinge 27.200 rpm, o putere maximă de 578 cai putere şi un cuplu maxim de 635 Nm.

Oferă o putere maximă de 1.548 de cai putere, o valoare care este mai mare decât un hypercar de milioane de euro precum Bugatti Chiron, de 1.479 CP, dar nu şi peste cel mai recent model, Tourbillon, care ajunge la 1.800 CP. 

Atinge 300 km/h în 15 secunde

Se poate reîncărca în mai puţin de 12 minute şi nu este singurul lucru care este foarte rapid.

Xiaomi SU7 Ultra atinge viteze ameţitoare: acul parcurge intervalul 0-100 km/h în doar 1. 97 de secunde, în timp ce durează mai puţin de 6 secunde pentru a ajunge la 200 km/h şi 15 secunde pentru a ajunge la 300 km/h, cu o viteză maximă declarată de 350 km/h.

Xiaomi SU7 Ultra va încerca să stabilească un nou record la categoria sedan electric cu patru uşi la Nürburgring, în octombrie, urmând să fie pus în vânzare din 2025.

Pentru a se asigura că clienţii pot ţine cei 1.548 CP sub control, un manager al mărcii chinezeşti a declarat că şoferii vor fi supuşi unui fel de curs de conducere, completat cu examene practice care trebuie promovate, înainte de a putea pune mâna pe puternicul bolid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici