Xylem sprijină echipele de salvare din România prin împrumutarea gratuită de echipament pentru gestionarea inundaţiilor

  • Xylem, lider global în tehnologii şi soluţii pentru managementul apei, împrumută în mod gratuit echipamentele sale, până când situaţia critică este soluţionată, pentru a sprijini echipele de salvare care luptă împotriva efectelor inundaţiilor severe din România.
  • Ţara se confruntă cu unele dintre cele mai intense inundaţii din ultimii ani, iar Xylem intervine pentru a sprijini echipele de intervenţie de urgenţă, primăriile şi utilităţile de apă, în eforturile lor de a atenua daunele cauzate de inundaţii.
Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului Xylem sprijină echipele de salvare din România prin împrumutarea gratuită de echipament pentru gestionarea inundaţiilor

Xylem sprijină echipele de salvare din România prin împrumutarea gratuită de echipament pentru gestionarea inundaţiilor

Judeţele Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Timiş sunt printre cele mai afectate de inundaţii. În judeţul Vaslui, nivelul precipitaţiilor a ajuns la 253 l/mp la staţia hidrometrică Cârja, o cantitate care se înregistrează de obicei pe parcursul unui întreg an. Potrivit Administraţiei Naţionale „Apele Române”, un cod portocaliu de inundaţii rămâne în vigoare pentru bazinele râurilor Bârlad, Siret şi Prut, precum şi pentru râurile din judeţul Tulcea.

Echipamente şi expertiză pentru a sprijini intervenţia în combaterea inundaţiilor

Ca răspuns la nevoile urgente din teren, Xylem pune la dispoziţie o gamă de echipamente esenţiale pentru a sprijini operaţiunile de salvare în combaterea inundaţiilor. Acestea includ Pompe submersibile Flygt pentru drenaj şi Pompe de drenaj Godwin, cu motor diesel sau electric - echipamente concepute pentru a îndepărta rapid şi eficient volume mari de apă. De asemenea, sunt puse la dispoziţie şi sistemele AquaBlock de tratare a apei în situaţii de urgenţă, care pot produce 1500 litri/oră de apă potabilă şi sigură pentru consum. Acest ajutor este destinat agenţiilor de intervenţie de urgenţă, utilităţilor de apă şi primăriilor care lucrează neobosit pentru a face faţă efectelor inundaţiilor.

Ne angajăm să sprijinim comunităţile afectate cât de mult putem şi ne exprimăm aprecierea sinceră pentru echipele de intervenţie şi salvatorii care sunt alături de familiile din aceste zone vulnerabile”, a declarat Kenny Khoo, Director General pentru regiunea de Sud a Europei Estice la Xylem.

Despre Xylem

Xylem (XYL) este o companie globală de tehnologie a apei, lider în domeniu, angajată să rezolve provocările critice ale apei din lume prin inovaţie şi expertiză. Cei 23.000 de angajaţi diversi ai noştri au generat împreună o cifră de afaceri consolidată pro-formă de 8,1 miliarde de dolari în 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici