De asemenea, ministrul Mediului a anunţat că se ia în calcul şi modificarea legislaţiei astfel încât să crească amenzile pentru cei care nu respectă această interdicţie.
„Prin aceste panouri, participanţii la trafic sunt înştiinţaţi că hrănirea urşilor cerşetori este interzisă, dar şi periculoasă. În prezent, cei care hrănesc urşii riscă amendă de până la 1.500 de lei, dar, dacă o plătesc în 48 de ore, nu scot din buzunar mai mult de 200 de lei, de aceea, pentru a descuraja şi mai mult această practică, luăm în calcul modificarea legislaţiei, astfel încât cei care nu respectă legea să fie amendaţi mult mai drastic. Vizitele urşilor cerşetori pe Transfăgărăşan au devenit deja o problemă gravă, nu doar pentru că sunt o ameninţare pentru turiştii care aleg să-i hrănească, ci şi pentru traficul rutier”, a declarat ministrul Mircea Fechet.
Totodată, Ministerul Mediului a anunţat că Prefectura Argeş a început relocarea urşilor încă din 11 septembrie, primele animale capturate urmând a fi o ursoaică agresivă şi puiul ei, ce vor ajunge în Sanctuarul de la Zărneşti.
„Am instalat cuşca pentru capturarea unei ursoaice cu pui şi relocarea acesteia la Sanctuarul din Zărneşti. Ne asigurăm în acest fel că urşii nu vor mai reprezenta un pericol pentru cei care se deplasează pe Transfăgărăşan. Am spus şi repet, siguranţa oamenilor este prioritară. Cred că şi şansa urşilor depinde în mare măsură de comportamentul nostru. Să nu uităm că un urs hrănit este un urs condamnat la moarte!” a mai adăugat Mircea Fechet.