Zece panouri de avertizare cu privire la interzicerea hrănirii urşilor, instalate pe Transfăgărăşan

Primele zece panouri de avertizare prin care turiştilor le este atrasă atenţia asupra faptul că hrănirea urşilor este interzisă au fost instalate pe Transfăgărăşan, a anunţat joi ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Urmărește
95 afișări
Imaginea articolului Zece panouri de avertizare cu privire la interzicerea hrănirii urşilor, instalate pe Transfăgărăşan

Zece panouri de avertizare cu privire la interzicerea hrănirii urşilor, instalate pe Transfăgărăşan

De asemenea, ministrul Mediului a anunţat că se ia în calcul şi modificarea legislaţiei astfel încât să crească amenzile pentru cei care nu respectă această interdicţie.

„Prin aceste panouri, participanţii la trafic sunt înştiinţaţi că hrănirea urşilor cerşetori este interzisă, dar şi periculoasă. În prezent, cei care hrănesc urşii riscă amendă de până la 1.500 de lei, dar, dacă o plătesc în 48 de ore, nu scot din buzunar mai mult de 200 de lei, de aceea, pentru a descuraja şi mai mult această practică, luăm în calcul modificarea legislaţiei, astfel încât cei care nu respectă legea să fie amendaţi mult mai drastic. Vizitele urşilor cerşetori pe Transfăgărăşan au devenit deja o problemă gravă, nu doar pentru că sunt o ameninţare pentru turiştii care aleg să-i hrănească, ci şi pentru traficul rutier”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Totodată, Ministerul Mediului a anunţat că Prefectura Argeş a început relocarea urşilor încă din 11 septembrie, primele animale capturate urmând a fi o ursoaică agresivă şi puiul ei, ce vor ajunge în Sanctuarul de la Zărneşti.

„Am instalat cuşca pentru capturarea unei ursoaice cu pui şi relocarea acesteia la Sanctuarul din Zărneşti. Ne asigurăm în acest fel că urşii nu vor mai reprezenta un pericol pentru cei care se deplasează pe Transfăgărăşan. Am spus şi repet, siguranţa oamenilor este prioritară. Cred că şi şansa urşilor depinde în mare măsură de comportamentul nostru. Să nu uităm că un urs hrănit este un urs condamnat la moarte!” a mai adăugat Mircea Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici