- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.08.2015, 16:44)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zece premii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică
Toţi elevii români participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată între 27 iulie şi 4 august, în Indonezia, au fost premiaţi, cu două medalii de argint, şase medalii de bronz şi două menţiuni, anunţă Ministerul Educaţiei.
Urmărește
485 afișări
Zece premii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (Foto: Laszlo Mihaly / Mediafax Foto)
România a participat la olimpiadă cu două echipe, toţi cei 10 membri ai acestora fiind premiaţi. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe naţiuni (din 41).
Medaliile de argint au revenit lui Dan-Ştefan Eniceicu şi Tudor Costel Creţu, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
Medaliile de bronz au intrat în posesia următorilor elevi: Tudor Suciu şi Paul-Andrei Draghiş, absolvenţi ai Colegiului Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, respectiv Anca Drăgulescu, Răzvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Niţu (clasa a X-a) şi Andrei-Cătălin Răduc (clasa a XI-a), toţi elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Menţiunile au fost obţinute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a/Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Conducătorii celor două echipe au fost conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava), prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) şi prof. Anca Marian (Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain" din Blaj, judeţul Alba).
Lotul Marii Britanii, prezent pentru prima dată la această competiţie, a fost coordonat de fostul olimpic internaţional român Sandor Kruk.
Citeşte şi: Elevii români, patru medalii, locul întâi în Europa şi locul şase în lume, la Olimpiada de Chimie
Citeşte şi: Elevii români au obţinut două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică
Citeşte şi: PREMIERĂ pentru România: Un elev din Craiova a luat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Biologie
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Elevii români, patru medalii, locul întâi în Europa şi locul şase în lume, la Olimpiada de Chimie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe