„Firesc, este rodul a doi ani de muncă. Un dosar care în cameră preliminară de 2 ani. E soluţie firească, pentru că dosarul de urmărirle penală conţine nenumărate neregularităţi, nelegalităţi pe care le-am semnalat atât noi, apărătorii inculpaţilor, cât şi chiar judecătorii de cameră preliminară. (…) O să fie bucuros de soluţie. (…) Din dosar probabil vor rămâne câteva pagini, în afară de coperte. (…) O chestiune sesizată şi în presă şi pe care o pot confirma este că s-au grăbit. Nu pot să vorbesc despre cei 29 de ani, ci pot vorbi de cei 3 ani pe care şi-i asumă domnul Lazăr”, a declarat avocatul Adrian Georgescu, apărătorul lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei, dar şi în cel al Revoluţiei.
Potrivit apărătorului, Iliescu avea, în dosar, o situaţie „particulară”: „Niciodată nu fusese pus sub acuzare în vreunul dintre dosarele care compuneau acest dosar pentru fapta descrisă în actul de sesizare. Procurorii au apelat la un artificiu judiciar care s-a dovedit a fi falimentar în momentul în care au realizat urmărirea penală a lui Ion Iliescu”.
Magistraţii instanţei supreme au decis, miercuri, să restituie dosarul Mineriadei la procurori, fiind constatată nulitatea rechizitoriului. Decizia poate fi contestată.