Zeci de mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roşu extins de caniculă

În weekend, pe perioada de valabilitate a primului cod roşu de caniculă extins pentru mai mult de jumătate din ţară, operatorii STS ai Serviciului de urgenţă 112 au preluat 96.597 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

Urmărește
87 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roşu extins de caniculă

Zeci de mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roşu extins de caniculă

Potrivit STS, în weekendul 12 - 14 iulie, la nivel naţional, cea mai mare parte a apelurilor la 112 au vizat urgenţe medicale din competenţa echipajelor de Ambulanţă şi SMURD. Din totalul de 59.571 de apeluri care au constituit urgenţe, un procent de 44,07% au fost situaţii medicale, însemnând 26.250 de cazuri.

Cele mai multe apeluri s-au înregistrat sâmbătă, 14 iulie, când 7.475 de apelanţi au sesizat probleme clasificate de către operatorii 112 în categorii precum probleme respiratorii severe, persoane conştiente căzute în locuri publice sau cu probleme medicale manifestate în zone publice, accidente determinate de factori de mediu – caniculă, hipertermie, temperaturi extreme, respectiv urgenţe medicale diverse, ceea ce reprezintă 5 apeluri în fiecare minut.

Încărcarea cea mai mare a activităţii Serviciului de urgenţă 112 s-a resimţit în acest weekend în judeţele Bucureşti-Ilfov (14.946 apeluri), Constanţa (5.363 apeluri), Iaşi (4.325 apeluri), vizate de temperaturi extreme şi indice de disconfort ridicat.

Totodată, în acest sfârşit de săptămână cu temperaturi ridicate, la 112 au fost semnalate 1.426 incendii de vegetaţie uscată, fiind alertate în cel mai scurt timp dispeceratele de urgenţă ale ISU-SMURD din toată ţara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici