Zeci de mii de persoane s-au refugiat din Liban în Siria pe fondul intensificării conflictului dintre Israel şi Hezbollah

Peste 30.000 de persoane au trecut în Siria din Liban în ultimele 72 de ore, a anunţat vineri agenţia ONU pentru refugiaţi, pe fondul intensificării conflictului dintre Israel şi Hezbollah.

Urmărește
77 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane s-au refugiat din Liban în Siria pe fondul intensificării conflictului dintre Israel şi Hezbollah

Zeci de mii de persoane s-au refugiat din Liban în Siria pe fondul intensificării conflictului dintre Israel şi Hezbollah

Aproximativ 80% dintre persoanele care au făcut traversarea au fost sirieni şi aproximativ 20% libanezi, a declarat Gonzalo Vargas Llosa, reprezentantul UNHCR în Siria.
 
Aproximativ jumătate erau copii şi adolescenţi, iar bărbaţii traversau în număr mai mic decât femeile, a spus acesta.
 
„Ei trec de la o ţară aflată în război la una care se confruntă cu un conflict de 13 ani”, a declarat Vargas Llosa la o conferinţă de presă la Geneva, calificând această alegere drept una extrem de dificilă. „Va trebui să vedem în următoarele câteva zile câţi mai fac acest lucru”.
 
Acesta a declarat că UNHCR a colaborat cu guvernul sirian şi cu partenerii săi pentru a consolida primirea şi procesarea celor care sosesc şi că Siria permite intrarea cetăţenilor libanezi pentru o perioadă nespecificată de timp, atâta timp cât aceştia au un fel de documente care le arată numele.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici