Zeci de mii de voluntar din toată ţara sunt aşteptaţi la "Let's Do It, Romania!"

Zeci de mii de voluntari sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă, în judeţele Arad, Covasna şi Mureş, Cluj şi Timiş, la acţiunile de ecologizare din cadrul campaniei "Let's Do It, Romania!", autorităţile inventariind din timp locurile unde sunt depozitate gunoaie şi care trebuie curăţate.

Urmărește
379 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de voluntar din toată ţara sunt aşteptaţi la "Let's Do It, Romania!"

Zeci de mii de voluntar din toată ţara sunt aşteptaţi la "Let's Do It, Romania!"

În Cluj, peste 8.000 de voluntari sunt aşteptaţi, sâmbătă, să participe la campania de curăţenie "Let's Do It, Romania", urmând să fie colectate deşeuri din circa 200 de mormane şi gropi ilegale.

"Campania «Let's Do It, Romania» se va desfăşura, sâmbătă, în judeţul Cluj, între orele 8.00 şi 15.00, fiind aşteptaţi să participe peste 8.000 de voluntari. Avem saci suficienţi pentru toată lumea. Vom acţiona pentru strângerea deşeurilor din circa 200 de mormane şi gropi ilegale din mai multe zone de agrement de lângă Cluj-Napoca, dar şi din alte localităţi. Anul trecut am inventariat circa 600 de mormane ilegale de gunoaie, din care 250 au fost desfiinţate. Proiectele noastre se vor desfăşura şi după ziua de 12 mai. Vor fi demarate alte trei proiecte: Registrul Naţional al Deşeurilor, Zero deşeuri şi Let's Train It", a spus Diana Suciu, coordonator de comunicare al campaniei în judeţul Cluj.

Organizatorii campaniei "Let's Do It, Romania" din judeţul Cluj au parcurs aproximativ 2.000 de kilometri pentru inventarierea gropilor de gunoaie care urmează să fie curăţate.

În Timiş, aproximativ 3.000 de voluntari vor participa la campania "Let's Do It, Romania!", majoritatea fiind membri ai unor ONG-uri, angajaţi ai unor companii şi instituţii publice.

Potrivit coordonatorului campaniei "Let's Do It, Romania!" pentru judeţul Timiş, Radu Rusu, fiecare primărie a identificat mormanele de gunoi aflate în zona localităţilor pe care le administrează.

"Spre deosebire de ceilalţi ani avem mult mai puţini voluntari. Dacă în anul 2011 am avut 7.000 de voluntari, în acest an avem aproximativ 3.000. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu identificarea mormanelor de gunoi, mult mai puţine în 2012. Am vizitat locurile unde de obicei adunam gunoaie şi am constatat că în localitatea Şag era mult mai curat decât ne aşteptam, la fel şi la Pădurea Verde. Toate acestea sunt semne bune. Înseamnă că lucrurile au început să se schimbe şi oamenii au devenit mai responsabili", a declarat Radu Rusu.

Peste 4.000 de persoane din judeţele Arad, Covasna şi Mureş, între care angajaţi ai unor instituţii, jandarmi, elevi, deţinuţi şi reprezentanţi ai unor biserici, vor participa, sâmbătă, la campania "Let's Do It, Romania!", în cadrul căreia vor fi igienizate şi ecologizate diferite spaţii.

În Arad, aproximativ 1.000 de persoane s-au înscris pentru a participa la campania "Let's Do It Romania!", care va avea loc sâmbătă, printre acestea numărându-se deţinuţi, jandarmi şi reprezentanţi ai unor biserici.

Astfel, până vineri, aproximativ 1.000 de arădeni s-au înscris ca voluntari în acţiunile de strângere a deşeurilor care poluează mediul, urmând să se intervină în 24 de locuri în care sunt depozitate ilegal gunoaie.

Coordonatorul judeţean al campaniei "Let's Do It Romania!", Dan Paicu, a declarat că au fost pregătiţi 6.000 de saci, care vor fi împărţiţi voluntarilor la întâlnirea care va avea loc în Piaţa Avram Iancu, din municipiul Arad, sâmbătă la ora 9.00.

Campania va începe sâmbătă, la ora 9.00.

Pentru zona Lacului Surduc, mai multe autocare sunt pregătite să transporte elevi ai Colegiului "Coriolan Brediceanu" din Lugoj. În apropierea Timişoarei autorităţile au pus la dispoziţia voluntarilor mijloace de transport pentru a-i duce în locurile identificate pentru a fi igienizate.

Tot sâmbătă, odată sacii cu gunoi adunaţi, ei vor fi aranjaţi la marginea căilor de acces, de unde firmele de salubrizare din judeţ vor începe să îi adune.

Proiectul "Let's Do It, Romania!" se desfăşoară în fiecare an şi îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte grija faţă de mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici