- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zeci de monede din bronz şi argint de provenienţă romană în bagajul unor căutători de comori bulgari
Zeci de monede din bronz şi argint, un vârf de săgeată şi trei elemente atipice, romane şi otomane, au fost găsite în bagajul unor căutători de comori bulgari.
Zeci de monede din bronz şi argint de provenienţă romană în bagajul unor căutători de comori bulgari
Descoperirea a fost făcută duminică, de către poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă.
Prin PTF Negru Vodă a încercat să iasă din ţară un autoturism înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau trei persoane, toate de cetăţenie bulgară.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, într-o sticlă din plastic, 62 de monede cu inscripţii în limba latină, precum şi patru obiecte. De asemenea, au fost găsite trei detectoare de metal folosite, cel mai probabil, de cei din maşină pentru a descoperi comori arheologice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
Un expert în numismatică de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a examinat obiectele descoperite, precizând că cele patru obiectele (un vârf de săgeată, trei elemente atipice care pot reprezenta părţi dintr-un ansamblu) şi 62 monede din bronz şi argint sunt de provenienţă romană (secolul al IV-lea d. Hr.), având inscripţii în latină, respectiv de provenienţă medievală (probabil otomane).
Acestea pot să provină din mai multe situri arheologice.
A fost întocmit un dosar penal pentru export ilegal de bunuri de patrimoniu şi accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic.
„Faţă de această situaţie se efectuează cercetări pentru a verifica dacă cetăţenii bulgari utilizau legal detectoare de metale pentru descoperiri arheologice pe teritoriul României, iar zona unde a fost făcută descoperirea este înregistrată ca fiind sit arheologic în Lista Monumentelor Istorice”, informează Garda de Coastă.
Obiectele şi monedele au fost lăsate în custodia arheologilor de la Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO